Rødbedetærte med gedeost, valnødder og honning

rødbedetærte

Rødbedetærte

 

For ikke så lang tid siden postede jeg en opskrift på en lidt lignende tærte, nemlig denne spinattærte med karamelliserede rødløg og gedeost (som virkelig også er lækker). Cathrine fra bloggen Cathrinebrandt skrev til mig at hvis jeg var vild med den, så skulle jeg prøve hendes rødbedetærte, og det gjorde jeg så! Eller dvs. jeg lavede lidt om i den og frem kom denne. Bunden udskiftede jeg med en glutenfri, simpelthen fordi den bare har fungeret for mig hver gang. Fyldet forsimplede jeg en smule og resultatet var virkelig lækkert.

Er du ikke specielt fan af gedeost, kan man erstatte det med mozzarella ost. Bunden kan også sagtens laves helt “almindelig” altså med hvedemel og f.eks. lidt grahamsmel eller speltmel. Brug evt. 1,5 dl af hver.

 

Opskrift på rødbedetærte med gedeost og valnødder

Jeg elsker kombinationen af rødbede og gedeost. Især sammen med frisk timian, honning til at søde og valnødder. De sprøde nødder er nemlig genialt sammen med den saftige og bløde tærte. Honningen får noget vildt godt frem i gedeosten. Jeg laver også af og til små hapsere på knækbrød eller sprøde små toastbrød netop med gedeost, honning, valnødder og frisk timian. Det er virkelig et macht man forstår. Så prøv det lige i en rødbedetærte også.

Rødbedetærte

Ingredienser

Tærtedej

 • 1,5 dl rismel
 • 1,5 dl fuldkorns majsmel
 • 80 g smør
 • 1/4 dl vand
 • 1/2 tsk. salt

På panden

 • olie til stegning
 • 1 porre
 • 3 fed hvidløg
 • 400 g rødbeder
 • salt og peber

Desuden

 • 4 æg
 • 125 g. mælk
 • 100 g. gedeost (rulle)
 • godt med salt og peber
 • en lille håndfuld valnødder
 • 2 spsk. flydende honning
 • lidt frisk timian

Sådan gør du

 1. Start med at lave bunden ved at smuldre smør i melet og blande salt, peber og vand i. Pres dejen sammen og pres den ud i et tærtefad. Bag bunden ved 200 grader i 10 minutter.
 2. Imens bunden bager, skal rødbeden skrælles og rives, og porre og hvidløg skal hakkes / eller du kan smide alle tre ting i en minihakker til det har en helt fin konsistens (det gjorde jeg, og det sparer en for en del tid (og gris))
 3. Steg ovenstående + salt og peber i lidt olie til det er faldet lidt sammen og det meste af væsken er fordampet.
 4. Lav æggemassen ved at blande æg, mælk, salt og peber og smuldre gedeosten heri. Kom det over bunden og kom rødbedemassen øverst
 5. Placer nu valnødderne rundt omkring på tærten og drys honingen over. Bag tærten ved 200 grader i yderligt en lille halv time til den er gylden og fast. Top evt. med frisk timian

Bedøm denne ret

rødbedetærte
rødbedetærte
rødbede tærte

Flere opskrifter på tærter

Hvis du også elsker tærter, så har jeg lidt at vælge mellem her under.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagram for mere mad inspiration og sunde opskrifter. Ellers er der min facebookside fuld af inspiration og ved at tilmelde dig mine nyhedsbreve (det er helt gratis) får du tilsendt mine madplaner til din email hver uge. Jeg forsøger altid at lave mine madplaner nemme og overskuelige, med tilgængelige råvarer som alle kan købes i Netto eller lignende. Jeg tænker madspild ind i dem, så råvarer og retter genbruges. Jeg forsøger at gøre retterne dejlig grønne og børnevenlige.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Den lyder rigtig lækker, den må prøves. Spiser dog ikke komælksorodukter, så kan dejen laves olie istedet for smør? Og hvilken plantemælk vil du anfefale at udskifte alm. Mælkens i fyldet? Er heller ikke fan af valnødder, så hvilke andre nødder ville være gode at bruge?
  Mvh. Sofie

  1. Hej Sofie
   Ja du kan sagtens bruge olie, og jeg ville nok bruge en kokosmælk i stedet for eller en soyamælk med natural smag 🙂
   Enten kan nødderne undlades, ellers kan du bruge mandler i stedet? 🙂

 2. Denne tærte er fuldstændig fantastisk! Den smager skønt af både gedeost og rødbede – og honningen giver en dejlig sødme. Jeg vil kan klart anbefale den!

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret