Glaseret skinke eller hamburgerryg

Glaseret skinke eller hamburgerryg – en rigtig juleklassiker, som også sagtens kan spises resten af året. Jeg var forbavset over, hvor nemt og lækkert det var, og min familie var helt enige. Opskriften indeholder kun 2 ingredienser udover skinken! Så det er virkelig nemt at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

glaseret skinke

glaseret skinke

Opskrift på glaseret skinke

Her er en opskrift på glaseret hamburgerryg eller skinke, som er perfekt til julemiddagen. Her er som sagt kun brugt 2 ingredienser ud over skinke, nemlig sennep og brun farin. Opskriften giver den saftigste juleskinke med en dejlig karamelliseret overflade pga. farin.

Glaseret skinke

Opskrift til 6 (vi var 4 voksne og 4 børn)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2-2,5 timer i ovnen

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

  • 1 skinke på ca. 1,5 kg
  • 10 spsk. sennep
  • 1/3 pakke brun farin

Sådan gør du

  1. Tag nettet af skinken
  2. Kom sennep på som du smører ud. Drys der efter med rigeligt brun farin. Jeg kom sennep på den ene side og så farin. Vendte den om og fortsatte, til den var helt smurt ind. På den måde kom der mindst muligt sennep ud over det hele
  3. Kom skinken i ovnen på 125 grader og bag den i 2-2,5 timer. Du kan også sagens skrue op til 150 grader og kun bage den i 1,5 time.
  4. Tag den ud, skær ud og spis! Nemt. Tjek evt. kernetemperaturen hvis du er i tvivl om den er færdig. Den skal være 65-70 grader.

Bedøm denne ret

glaseret skinke

Glasseret skinke året rundt

Jeg er sådan en type der spiser alt, både de her klassiske mormorretter og også alle de nyfortolkede og måske langt mere grønne retter. Måske er jeg også mest til det sidste, og foretrækker juleopskrifterne i julemåneden. MEN! Denne her glasseret skinke er virkelig blevet en favorit her hjemme. Kødet er saftigt, overfladen sprød og sød – men også lidt stærk. Det er vanvittigt (og jeg mener virkelig vanvittigt nemt). Det skal vi have meget oftere, også selvom det ikke er jul. Man kan jo sagtens servere den til salater og grønt tilbehør fremfor brunede kartofler og grønlangkål. Nedenfor kommer jeg med flere serveringsforslag.

 

Spis glaseret skinke sammen med

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Jeg håber meget, vi ses derinde. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager. Alle mine madplaner kan du desuden finde lige her, hvis du trænger til inspiration til næste uges aftensmad.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret