Cookies med smarties

Cookies med smarties, en idé til børnefødselsdagen. De her småkager er dejlig nemme at lave. De er sprøde i kanten, men en let blødhed i midten. De er perfekt saltede, søde og smelter på tungen. Du kan lave din cookiedough dagen i forvejen, så er det blot at forme kugler og bage dem lige inden servering.

cookies med smarties

cookies med smarties

Cookies med smarties

 

De her sprøde cookies blev serveret til en børnefødselsdag her hjemme for et par uger siden. De skriger lidt af børnevenlig kage og fødselsdag. Jeg lavede nemlig bare en stor omgang cookidough og så fik ungerne lov til at lave nogle med M&Ms og jeg lavede også nogle med mørk chokolade. Egentlig er opskriften på selve cookie dejen den samme som dem jeg allerede har på min blog. Men nu får de her cookies med smarties lige sit eget indlæg også.

Cookies med smarties

Opskrift til 12-15 cookies

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time på køl + 15 min til bagning

Samlet tid

1,5 times tid

Ingredienser

 • 100 g sukker
 • 100 g brun farin
 • 110 g blødt smør
 • 1 æg
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt + lidt flagesalt til toppen
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 180 g M&Ms eller smarties

Sådan gør du

 1. Tag smør ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur
 2. Kom sukker, brun farin, smør og æg i en skål og pisk det sammen med en elpisker i 5 minutters tid til det er lyst og luftigt
 3. Kom så mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i skålen og rør det sammen med en dejskraber
 4. Kom et stykke film over skålen og stil den på køl i mindst en times tid
 5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 6. Del dejen op i 14-15 hvis du ønsker mellemstørrelse, så vejer de 50 g hver. Eller lav 12 forskellige a 60 g, så er de lidt større (det er mine på billederne her)
 7. Rul dem til kugler og kom dem på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for at hav god afstand mellem dem – jeg havde 6 på hver plade
 8. Nu skal M&Ms i, jeg kom ca. 8-10 styks i hver kugle. Stik dem ned rundt omkring i kuglen og saml den forsigtigt igen, uden at røre alt for meget ved chokoladeknapperne. De skal nemlig smitte mindst muligt at med farven på resten af småkagen, – så bliver de finest.
 9. Når ovnen er varm, kommes pladen ind i midten.
 10. Efter 16-17 minutter er de færdige (i hvert fald i min ovn, men ovne er forskellige, så hold øje allerede efter 12 minutter). De må gerne være gyldne og sprøde i kanten, men bløde og let ubagte i midten. De skal nok nå at sætte sig mere når de køler af.
 11. Hiv bagepapiret over på en rist, så de kan blive helt sprøde

Bedøm denne ret

 

Cookiedej på frys

Du kan også sagtens fryse din cookiedough dej ned. I så fald vil jeg forme kuglerne inden og blot have disse på frys. Når man så lige får lyst til noget sødt, smider man bare en frossen kugle ind i ovnen på et stykke bagepapir. Så er der lækre cookies et kvarters tid efter.

 

Brug dine cookies med smarties til issandwich

Hvis det skal være rigtig gennemført kan du lægge to cookies med smarties sammen med is i mellem. Du kan jo lave dig en omgang vaniljeis med smarties også. Jeg er sikker på at ungerne vil elske det. Man kan nemlig også sagtens opbevare de her issandwich i fryseren efter de er samlet. Det har jeg haft på lager den sidste måneds tid. Jeg bager mine cookies, lader dem køle af. Rører en is sammen med smarties, daim eller hvad du ønsker. Fylder is i mellem to afkølede småkager og kommer dem på frys. Når de er frosne, skærer jeg dem ud i kvarte og kommer dem tilbage i fryseren. På den måde er fryseren fyldt op med små stykker is sandwich. Helt perfekt når den søde sult melder sig. Jeg har personligt nemlig ikke brug for en kæmpe issandwich, men bare et lille stykke af en. De er stadig sprøde efter en tur i fryseren.

cookies med smarties

Andre lækkerier til børnefødselsdag

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie,

  Jeg faldt lige over din lækker opskrift på cookies med smarties. Jeg tænker at lave dem til min datters fødselsdagsfest i weekenden, men da jeg ikke har så meget tid på dagen til forberedelse, har jeg lige nogle spørgsmål:

  – Kan jeg evt. lave cookie dejen dagen før og fryse den ned?
  – Blander jeg bare smarties i dejen og fryser dem med?
  – Og skal de frosne kugler også have samme tid i ovnen, som der står i din opskrift?

  Og tak for opskriften, den lyder god 🙂

  Venlig hilsen
  Maria

  1. Hej Maria
   Beklager lidt sent svar, er lige på ferie – så har ikke set din kommentar.
   Du kan sagtens fryse dejen ned ja. Det gør jeg tit.
   Og ja jeg ville blande dem i inden dejen fryses ned 🙂
   Måske de lige skal have et minut eller to mere i ovnen, når dejen er frossen

   Undskyld hvis det er for sent nu, men så har du da svarerne til en anden god gang 😉

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret