Carpaccio

Her er en dejlig simpel forret, som alle kan smække sammen på 5 minutter. En carpaccio er både genial som en forret eller starter, men også som en del af en større tapas. Denne carpaccio er på oksekød og så er den serveret på en bund af rucola.

carpaccio

Carppacio med oksekød

Få her en simpel og nem opskrift på en lækker italiensk forret, nemlig en carpaccio på en bund af rucola. En smule olivenolie over, et drys flagesalt og peber samt flager af parmesan og pinjekerner. Du kan også prøve at komme en glade hen over, f.eks. en omgang hjemmelavet balsamicoglace.

Carpaccio

Opskrift til til 1 tallerken som her

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 150 g rucola
 • 200 g tyndskåret oksemørbrad
 • 50 g pinjekerner
 • 50 g parmesanost
 • 1-2 spsk olivenolie efter behov
 • et godt drys flagesalt + peber
 • evt. en squeeze citronsaft

Sådan gør du

 1. Skyl rucola, dup det tørt og anret på en tallerken.
 2. Læg kødet på.
 3. Høvl flager af parmesan og kom over sammen med pinjekerner.
 4. Hæld olien hen over og drys med salt og peber.
 5. Hvis du synes kan du komme lidt citronsaft over også.

Bedøm denne ret

carpaccio

oksecarpaccio

Hvad er carpaccio?

Carppacio er tyndskåret oksekød serveret råt med olivenolie og parmesan. Man kan dog også justere lidt i sin carpaccio og lave det på andet kød end okse. Men her får du vores opskrift på ægte beef carpaccio med rucola og parmesan.

 

Hvilken type kød bruger man til carpaccio?

Det helt rigtige carpacciokød er rå oksemørbrad som man fryser, og efterfølgende skærer i meget tynde skiver. Dog kan man altså sagtens købe sig til carpacciokød. Den nemme og hurtigste løsning er det man finder i supermarkederne. Det er måske heller ikke den allermest lækre slags kød man får der. Ellers kan man få det skåret hos sin slagter. Sørg dog for at bestille det dagen før du skal bruge det, da de netop skal fryse det inden de kan skære det for dig.

 

Serveringsmuligheder

Det ville være super lækkert med lidt flutes til din carpaccio. Ellers synes vi faktisk ikke den skal serveres med andet. Hvis den skal indgå i en tapas kommer der dog lidt forslag herunder.

 

Andre lækre forretter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret