Butterdejspakker med laks

Endnu en nytårsopskrift, eller et forslag til en starter man kan servere til nytårsaften. Det kunne også sagtens være en del af en forret. Man kunne jo f.eks. lave nogle små portionsanretninger med forskellige appetizers. De her ville være super fine på en tallerken sammen med et par blinis med stenbiderrogn, en rulle eller to lakseroulade

butterdejspakker med laks

Butterdejspakker med laks

 

Jeg har her de seneste dag kommet med lidt forslag til nytårsopskrifter. Både små anretninger til nytårstalen og champagnen, men også hovedretter og desserter. De her egner sig rigtig godt som en starter synes jeg. Det er sådan nogle små hapsere man kan spise uden tallerken og bestik. De pynter så fint ved siden af glassene med champagne. Man kan jo egentlig fylde i hvad man vil. Jeg har valgt at lave butterdejspakker med laks, men laksen kan jo skiftes ud med parmaskinke, flødeosten kan erstattes med hvilken som helst anden ost. Her får du min udgave, opskriften giver 9 små butterdejspakker med laks og flødeost og grønne asparges.

Butterdejspakker med laks og flødeost

Opskrift til 9 stk. (nok til 4 personer som starter)

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 1 rulle butterdej
 • 1/2 pakke flødeost naturel
 • 100 g varmrøget laks
 • lidt frisk dild til hver
 • 9 grønne asparges
 • 1/2 øko citron (skallen)
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Start med tænde ovnen på 200 grader varmluft
 2. Tag din rulle butterdej ud og skær i mindre firkanter. Der kan komme 12 ud af rullen, men jeg brugte 3 ruller til noget andet – så fik 9 med dette fyld
 3. Smør hver firkant med flødeost og læg et stykke laks på samt lidt frisk dild
 4. Skyl asparges, knæk enderne af og læg en på hvert stykke butterdej
 5. Riv lidt citronskal på hvert stykke og luk dem sammen. Pres enderne lidt sammen, der hvor den lukkes.
 6. Pensl med et sammenpisket æg og bag i 10 minutters tid i ovnen, til de er sprøde og gyldne

Bedøm denne ret

butterdejspakker med laks

Video af butterdejspakker med laks og asparges

Hvad kan man ellers komme i sine butterdejspakker?

Jeg synes butterdej er så genialt, både fordi det er nemt. I hvert fald hvis man køber en rulle som jeg har gjort. Det er sprødt og dejlig luftigt og fedtet. Mn kan fylde nærmest hvad som helst i sine buttedejspakker.

 • Smørelse: af smørelse kan du ud over en flødeost bruge en pesto, – både en rød og grøn. Du kan smøre med en sennepsdressing, med haydari eller med fetacreme.
 • Kød og fisk: her kan du f.eks. bruge laks, rejer, chorizopølse eller skinke.
 • Af grønt: ud over de grønne asparges, kan du komme et stykke peberfrugt i – gerne et grillet stykke. Eller avocado, det er modsat lækrest frisk. Du kan komme en artiskok (fra glas i olie), eller måske lidt spinat eller grønkål.

 

Flere forretter og starters

laksepakker i butterdej

I er altid velkomne til at følge med på min Instagram eller facebookside hvis I skulle have lyst – her deler jeg nemlig også opskrifter, videoer og en masse inspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret