Blommekompot

Her er et bud på en slags blommekompot, blendet eller ej. Det er lidt forskelligt hvad jeg gør, på billedet er de ikke blendet – men jeg giver dem ofte en tur med stavblenderen. Jeg bruger dem især til morgenmaden, f.eks. til grød eller yoghurt – men flere bud på dette nedenfor.

syltede blommer

Blommekompot

 

Det her ligner måske ikke en opskrift som du ikke kan leve uden. De her dejligt søde blommer ser måske ikke ud af meget. Men, der tager man altså fejl. De gør en kæmpe forskel for morgenmaden, hvad end den står på grød, chiagrød, yoghurt eller pandekager. Det er så lækkert at lave trifli med vaniljechiagrød, denne her blommekompot og en sprød granola f.eks. Sådan en omgang serverede jeg selv til min fødselsdag forleden.

De både smager genialt, men er også en fin servering på et brunchbord. Selve kompotten her er blot volymer (med skræl) som koges op med vand og sukker samt godt med vanilje. Så kan det blendes eller det kan blot serveres som det er. Stil det på køl og gem i en lukket beholder i 5 dages tid.

Blommekompot

Ingredienser

 • 6 blommer
 • 1 vaniljestang
 • 1 dl sukker
 • 1,5 dl vand

Sådan gør du

 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
 2. Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand, kom også den tomme vaniljestang ved.
 3. Skyl blommerne og skær tynde både ud, kom dem i gryden.
 4. Lad det småsimre i 10 minutters tid til blommerne er bløde. Her kan du vælge at stavblende eller lade være.
 5. Hæld det på et glas, køl af på køkkenbordet og stil det derefter i køleskabet.

Bedøm denne ret

blommekompot

Forskellige smage man kan tilsætte

Du kan give din blommekompot lidt mere syre ved at tilføje f.eks. citronskal og/ eller saft. Du kan komme lidt nelliker, kanel, kardemomme og stjerneanis ned i lagen når den koges. Så får man en lidt mere julet kompot. Fisk blot de her ting og sager op igen, når det kommes på glas. Du kan tilføje rom og få en slags syltede blommer i stedet. Det vil jeg nok ikke bruge til morgenmaden så, men mere til en dessert.

 

Brug din blommekompot til

 • pandekager eller vafler. Det er lækkert at servere lidt blommekompot eller syltede blommer sammen med en kugle vaniljeis. Om det så er en dessert i sig selv eller om det er oven på pandekager eller vafler er jo op til en selv.
 • oven på chiagrød eller yoghurt. Meget gerne med denne granola på toppen
 • oven på en omgang birchermysli 

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Måske det kan hjælpe dig til at komme på idéer til hverdagens mange aftener.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret