Auberginesalat med kikærter

Her finder du en meget lækker lun og mættende salat. En auberginesalat hvor auberginen er grillet, kikærterne her i er ristede og peberfrugter og tomater er bagte. Det giver så meget dybde og sødme i en salat at mange af elementerne er bagte. Prøv salaten her sammen med et stykke kød eller falafler. Jeg kommer med serveringsforslag nedenfor.

auberginesalat

Auberginesalat

Få her en lækker lun salat opskrift, den består ikke af vildt mange råvarer – men den smager super godt. Den er både lidt sød, lidt krydret, varm, blød og alligevel med bid.

Auberginesalat

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Ingredienser

 • 15 cherrytomater
 • 1 peberfrugt (orange eller rød)
 • 2 spsk. olie + lidt salt og peber
 • 1 aubergine + et nip salt + 2 spsk. olie
 • 1 dåse kikærter + 2 spsk. olie + lidt salt, peber, stødt spidskommen og et nip paprika
 • 50 g oliven
 • 50 g fetaost eller salatost
 • 1 håndfuld persille
 • 1-2 spsk. citronsaft

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skyl tomater og peberfrugt. Skær peberfrugten ud. strimler og kom disse + tomater i et ovnfast fad. Hæld lidt olie og salt over og vend rundt. Bag i ovnen i 20 minutters tid.
 2. Skær din aubergine ud i forholdsvis tynde aflange skiver. Læg dem på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt over dem. Lad dem trække i 10 minutters tid sådan. Dup så det meste af salten af igen og læg auberginerne på en grillepande med godt med olie. Vend efter et par minutter, så der kommer grillstriber på begge sider.
 3. Imens de trækker med salt over, kan du riste kikærterne. Kikærterne drænes fra dåsen og ristes på en pande med olie. De skal have lidt hård varme til en start. Skru derefter ned til middelvarme, så de ikke sprutter ud over det hele. Giv dem 10 minutters tid sådan og drys med salt, peber, spidskommen og lidt paprika.
 4. Nu skal salaten samles. Kom de bagte tomater og peberfrugter i et fad/ på en stor tallerken sammen med de grillede aubergine og de ristede kikærter.
 5. Kom lidt oliven, feta og persille over og server med en smule citronsaft.

Bedøm denne ret

Serveringsforslag til auberginesalat

Server gerne din auberginesalat sammen med falafler, for at holde det vegetariske tema. Det ville også være skønt med lidt indisk majsbrød og en haydari sammen med.

Ellers kan salaten serveres med græsk farsbrød, karbonader eller en omgang sprøde og snaskede nuggets.

auberginesalat

Søg rundt blandt mine salater

Vidste du godt at du her på siden kan søge lidt mere specifikt efter den salat du ønsker? Ved at klikke af oppe i menuen under “salat” kan du vælge en af følgende underkategorier:

 • salater uden kød – her har jeg samlet alle mine salater der ikke indeholder hverken kød eller fisk. Både mættende måltidssalater, men også simple tilbehørssalater. Fælles er bare at de er vegetariske alle sammen. Enten kan de spises som de er, eller også kan de serveres sammen med en omgang frikadeller, kyllingenuggets eller lignende.
 • salater med kød – her er (modsat den kategori ovenfor) alle mine salater med netop kød og fisk. Salater som fungerer som et måltid i sig selv! Laksesalat, kyllingesalat, salat med sprød chorizo, kebab eller parmaskinke. De her kan være rigtig gode til madpakken eller som en del af en tapas.
 • måltidssalater, dem der mætter. Her er de salater der fylder godt i maven og som f.eks. indeholder quinoa, kikærter, pasta, bagte rodfrugter, falafler eller andet der giver god mæthed i en salat.
 • tilbehørssalater – modsat de mættende salater, er der her mere tale om simple salater. Dem der er geniale sammen med grillmaden, sammen med en gryderet, som tilbehør til en pizza eller lignende. De er også gode som forretter.

Lune salater! Lune salater er dem der indeholder bagte grøntsager, grillede og ristede råvarer. Salater der er dejlig nemme for kroppen at fordøje. Lune salater er pt. ingen underkategori, men kan findes rundt i de forskellige ovennævnte kategorier. Salater som denne auberginesalat, der i øvrigt også passer ind under “salater uden kød” og “måltidssalater”.

 

Andre lune måltidssalater

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret