Salat med bagte gulerødder og dijondressing

Salat med bagte gulerødder er en simpel én hvorgulerødderne bages og kommes over ruccola. Det serveres med en dijon dressing og salte mandler samt sprødstegt parmaskinke. Prøv den, hvis du har lyst. Den er hammer god.

salat med bagte gulerødder

salat med bagte gulerødder

Salat med bagte gulerødder og dijondressing

 

Her er et bud på en lækker frokostsalat, eller en salat man kan spise til aften evt. sammen med lidt brød, en ekstra salat – hvis du ønsker et meget grønt måltid eller sammen med lidt kød ved siden af. Du kan evt. droppe parmaskinken her i og i stedet servere til kød. Vi fik salaten sammen med en pære-gedeoste-valnødssalat som også kommer på min side i den kommende uge.

Salat med bagte gulerødder

Opskrift til 2-4 alt efter om det er tilbehør eller et måltid

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 75 g rucola
 • 300 g gulerødder
 • 3 spsk. olie + salt og peber
 • 50 g parmaskinke
 • 40 g mandler + 2 spsk. soya

Dijondressing

 • 3 spsk. mayo
 • 1 spsk. honning
 • 2 spsk. dijonsennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • godt med salt og peber

Sådan gør du

 1. Skær gulerødderne i skiver og tænd ovnen
 2. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og kom lidt olie og salt og peber hen over dem. Kom dem i ovnen i 25 minutters tid ved 180 grader varmluft.
 3.  Imens skylles og tørres rucola, kom det på en stortallerken eller fad.
 4. Bland dressingen sammen i en skål
 5. Steg parmaskinke sprødt på en pande
 6. Lav soyamandler: mandler kommes i ovnen i 8-10 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag pladen ud, hæld lidt soya over og vend dem i det. Skub dem væk fra væsken, så de kan tørre i kanten af pladen. Når de er helt tørre (efter 5 minutter, kan de hakkes)
 7. Saml salaten ved at komme de bagte gulerødder over ruccola, anret med parmaskinken, dressingen og nødderne.

Bedøm denne ret

Jeg synes denne her salat er virkelig god, fordi den både består af noget saltet, noget sødt, noget sprødt og noget blødt. De bagte gulerødder er en anelse søde i det og dressingen er både lidt krydret, men også sød. Saltmandlerne er jo (selvfølgelig) meget salte i smagen og samtidig dejlig sprøde. Du kan sagtens skifte parmaskinken ud med falafler også, det smager også skønt og så får du dig en vegetariske salat med bagte gulerødder. Ellers er bagte rødbeder også lækkert, frem for de bagte gulerødder.

 

Spis salat med bagte gulerødder sammen med..

 1. sprøde kyllingenuggets
 2. køfte – tyrkiske oksefrikadeller
 3. saltimbocca med æble, salvie og parmaskinke
 4. fyldte kyllingebryst 
 5. falafler

 

Andre salater med bagte grøntsager

Jeg elsker at komme det her bagte element i min salat. Det både mætter og fylder godt i salaten. Det er nemmere at fordøje, og så giver den bløde og varme konsistens et perfekt modspil til resten af salaten.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Kan det fungere hvis man bager gulerødderne fx dagen før og så bruger dem kolde eller bliver det bedst hvis de er lune?

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret