Agurkesalat med radiser og ærter

Agurkesalat med radiser og friske bælgærter. Her er en sommerlig salat (eller et grønt tilbehør måske nærmere), som ville være oplagt til en grillmenu med et godt stykke kød og grillet grønt. Salaten indeholder en masse af sommerens sprøde grøntsager, og hele baduljen er vendt rundt i en lækker creme fraiche dressing.

agurkesalat med radiser

Opskrift på agurkesalat med radiser

 

Her er opskriften på en frisk agurkesalat med radiser og andet godt fra drivhuset. Den smager som sagt af lune sommeraftener på terrassen! Nedenfor kommer jeg med forskellige forslag til, hvad du kan servere salaten sammen med – bl.a. grillede majskolber, grillet spidskål, kyllingespyd og andre friske salater.

Frisk agurkesalat med radiser

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 1 agurk
 • 10 radiser
 • cirka 20 friske ærter fra bælg
 • en lille håndfuld dild
 • 1-2 spsk. finthakket purløg

Dressing

 • 1/2 dl creme fraiche
 • 3 spsk. mayo
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 1/2-1 tsk. sukker
 • 1 lille spsk. citronsaft

Sådan gør du

 1. Skær agurk og radiser ud i tynde skiver, du kan bruge et mandolinjern, men de kan også sagtens skæres i hånden.
 2. Læg begge dele op på lidt køkkenrulle, så det værste væske lige suges fra. Dup også lidt køkkenrulle oven på.
 3. Pil ærter ud fra bælg og hak dild og purløg.
 4. Bland dressingen sammen i en skål.
 5. Bland agurk- og radiseskiver sammen med dressingen og kom dem i en skål.
 6. Kom ærter, dild og purløg ved og server.

Bedøm denne ret

agurkesalat med radiser

Spis denne agurkesalat med radiser sammen med

Agurkesalaten her ville som sagt gøre sig rigtig godt til en omgang grillmad. Her kunne tandoori kyllingespyd, helstegt kylling og kebabspyd være lækre sammen med. Nu hvor denne salat er vendt i en snasket creme fraiche dressing, ville det også være dejligt med en frisk salat til ved siden af, eksempelvis en vandmelon salat eller en tomatsalat med jordbær og balsamicoglace. Grillede majskolber er jo også altid et hit til grillmaden. Prøv evt. også grillede spidskål – det er virkelig nemt og smager så godt!

 

Andre typer af salat til grillmaden

I stedet for at servere de grillede majskolber hele, kan du også bruge dem i en salat. Denne mexisalat med majs og avocado er simpelthen så god, og de store stykker majskolber giver lige det sidste til salaten. Alle salater med burrata er også geniale til grillmaden. Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale en mango salat, som indeholder meget få ingredienser. Den har en grøn bund, og så indeholder den selvfølgelig mango, bløde mozzarellakugler, ristede pinjekerner og balsamicoglace. Så hvis du er på udkig efter en nem sommersalat, så er denne også værd at give et skud.

 

Instagram

Hvis ikke du allerede gør det, så synes jeg da, du skal hoppe forbi min Instagram. På profilen deler jeg hver dag ud af nemme hverdagsretter samt hverdagsglimt. Jeg vil i hvert fald elske at se dig derovre.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret