Æggekage i ovn med kartofler

Æggekage i ovn – denne sag er noget af det nemmeste, når det kommer til en sund og lækker aftensmad. Jeg har bagt min æggekage i ovnen og den er med kartofler, cherrytomater og frisk timian

Æggekage
Æggekage i ovn – meget nemt og tidsbesparende. Så kan du jo f.eks. bikse en let salat sammen imens

Æggekage i ovn

Æggekage i ovn med kartofler og frisk purløg

 

Æggekage er simpelthen så nemt, og en glimrende frokost. Denne her er bagt i ovnen og er egentlig bare lidt grøntsager, æg og revet ost man blander i en skål og efterfølgende hælder i et fad. Ind i ovnen med det og en halv time efter er der mad. En fordel ved en ovnbagt æggekage er at man ikke skal holde øje, vende den spå panden eller for den sags skyld rydde op efter det. Det at lave en æggekage på en pande kan altså godt svine lidt, især hvis ens pande er ringe og æggekagen nemt hænger fast. Med denne ovnbagte udgave, slipper man helt for det.

Her er nok til en ca. 6 stykker æggekage, som er perfekte på en ristet rugbrød med lidt ketchup og gnavegrønt til. Er du lidt overskudsagtig, har jeg en super lækker hjemmelavet ketchup-opskrift lige her.

Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift af på en super nem og hurtig æggekage i ovn. Den kan i øvrigt sagtens fryses til en anden god gang.

Se også min opskrift på den bedste klassiske omelet

Opskrift på æggekage i ovn

Æggekage

Opskrift til 6

Den nemmeste æggekage med kartofler, cherrytomater, lidt frisk timian og revet ost. Et virkelig nemt bud på en lækker aftensmad. Server æggekagen til ristet rugbrød, drys godt med frisk purløg over og lav evt. en hjemmelavet ketchup eller pesto til

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

 • 2 kartofler
 • 6 cherrytomater
 • ½ rødløg
 • 1 spsk. frisk timian
 • 5-6 æg
 • ½ dl revet ost (jeg brugte en chili gouda, da den giver super skøn smag)
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Skær kartofler i mindre tern og kom dem i bunden af fadet, sammen med halverede tomater, hakket rødløg og lidt frisk timian
 2. I en skål pisker du æggene sammen med den revet ost og drysser med salt og peber
 3. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag æggekagen ved 200 grader (varmluft) i ca. 1/2 time
 4. Spis med en skive ristet rugbrød og klip lidt frisk purløg over

Bedøm denne ret

Æggekage i ovnen med kartofler
Æggekage i ovnen med kartofler
Æggekage i ovnen med kartoflerÆggekage i ovnen med kartofler

Æggekage med få ingredienser

Denne her ovnbagte æggekage kræver meget få ingredienser og heller ikke særlig meget tid. Jeg lavede æggekagen en dag ud fra rester fra køleskabet, da jeg simpelthen ikke lige orkede at handle. Så måske du også har tingene liggende i dit? :o)

 

Hvis du hellere vil bage æggekagen på en pande

Denne æggekage som jo er bagt i ovnen, kunne også sagtens laves på en pande – hvis du synes. Her vil den bare kun få varme nedefra, hvor ovnen jo varmer over det hele. Så på pande-metoden skal den have forholdsvis lav varme, for ikke at brænde på. Her kan man lægge en stor tallerken hen over panden og vippe æggekagen over på tallerkenen. For efterfølgende at tippe den tilbage på panden igen. På den måde kan æggekagen bages på begge sider.

 

Perfekt til madpakken

Æggekagen er en glimrende madpakke-idé. Du kan jo f.eks. pakke lidt af dit (evt. hjemmelavet) pesto eller ketchup i en lille bøtte og spise ved siden af. Eller få et stykke rugbrød til. Andre madpakke geniale ting og sager:

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her

Kommentarer

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret