Æggekage med tomat og sprød bacon

Æggekage med tomat og bacon. En klassisk frokostspise eller et bud på en nem aftensmad. Få opskriften her under.

æggekage med tomat

Æggekage med tomat og sprød bacon

 

Her er en virkelig nem æggekage med tomat, som blot skal steges en smule på panden og så sættes den ellers ind i ovnen. Æggekagen passer sig selv og smager skønt til rugbrød, med et godt drys frisk purløg på toppen. Jeg håber I kan bruge min opskrift, her er nok til 4 personer og det tager ikke lang tid at bikse sådan en omgang sammen.

Æggekage med tomater og sprød bacon

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 7 æg
 • 1,5 dl fløde
 • godt med salt og peber
 • 1 porre
 • 3 tomater
 • 1 pakke bacon
 • godt med purløg

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Bland æg, fløde, salt og peber sammen i en skål
 3. Snit porre og tomater i skiver
 4. Kom æggemassen i en opvarmet pande med lidt olie på og lad den få 5 minutters tid til æggemassen begynder at sætte sig
 5. Kom så porre og tomater hen over, hvis du synes kan du lægge tomaterne som på billedet. Giv æggekagen yderligt 10 minutter
 6. Kom panden ind i ovnen og lad den bage her i 10 minutter også. Imens kan du riste bacon på en ny pande
 7. Pynt æggekagen med den sprøde bacon og frisk purløg og server evt. med rugbrød og ketchup

Bedøm denne ret

æggekage med tomat

Andre idéer hvor æg er hovedpersonen

Jeg elsker æg, både smagen og konsistensen. At det mætter, måden det fylder i maven uden at gøre en helt proppet som brød ofte gør. Jeg elsker et blødkogt æg med flagesalt, spejlæg, at bruge det i pandekager, tærter, wraps og æggekage som her. Her kommer lidt andre forslag til hvordan du kan bruge mere æg:

 • omelet – også noget jeg laver ganske ofte til frokost. Det er nærmest endnu nemmere, i hvert fald lidt hurtigere. Så hvis jeg er sulten her og nu, er det ofte en omelet jeg tyr til. I denne her er der revet parmesanost, noget som passer perfekt til æg.
 • æggewrap med grønt og ristede kikærter, en slags pandekage – som primært er lavet på æg og uden mel. Så et dejligt sundt og nærende måltid.
 • Æggesalat, perfekt til sildemaden oven på en rugbrød.
 • Æggekage i ovn – med kartofler. En anden slags æggekage som også smager super godt og som mætter, pga. kartoflerne her i.
 • Tærte uden mel, som også minder lidt om en æggekage. Klik på den for at se opskriften.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Jeg har samlet lidt højdepunkter på min profil også, hvor man både kan finde inspiration til madpakker, hjemmetræning, børnemad og meget mere. Faktisk deler jeg også lidt om vores nybyg, hvis det kunne have interesse. Ellers er der 100 % fokus på maden og opskrifter i mine nyhedsbreve. Tilmeld dig dette lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret