Vietnamesisk suppe med kylling

Vietnamesisk suppe med en hjemmelavet chilisate, bestående af en tomatpuré med olie, soya, sukker, der er noget chili, ingefær, citrongræs og sesam her i. En slags paste, som man kan komme på et lille glas og opbevare i køleskabet til andre lækre asiatiske retter. Denne her chilisate bruges i opskriften til vietnamesisk suppe sammen med bl.a. hakket tomat og kokosmælk. Jeg har desuden kommet lidt kylling, sød kartoffel og aubergine i min suppe. Den smager hammergodt, så jeg håber du kan lide opskriften

vietnamesisk suppe
vietnamesisk suppe
vietnamesisk suppe

Vietnamesisk suppe lavet på en chilisate

 

Her er en opskrift på en virkelig lækker vietnamesisk suppe med masser af smag og fylde. Suppen her er dog på ingredienser som alle kan købes i et almindelig super marked, den var ganske let at lave og den smagte forrygende. Der er kylling i suppen og så er der en chilisate i, som man også laver fra bunden – en en slags tomatpuré med masser af smag af chili, ingefær og citrongræs. Du kan sagtens gemme denne her sate i køleskabet opbruge den til andre lækre asiatiske retter.

Her er nok til 4-6 personer. Lav gerne en kæmpe portion, så du har nok til fryseren. Det er så dejligt med nemme rester til en anden god gang.

Vietnamesisk suppe

Opskrift til 6 personer

Ingredienser

Chilisate

 • 1 spsk. sesamfrø
 • 3 røde chilier (40 g)
 • 15 g ingefær uden skrald (ca 3*2 cm)
 • 1 stængel citrongræs
 • 1 skalotteløg
 • olie til stegning
 • 1 stor spsk. tomatpuré
 • 2 spsk. soya
 • 1 spsk. rørsukker
 • 1 dl olie

Suppe

 • 400 g kyllingebryst
 • 2 fed hvidløg
 • 1 skalotteløg
 • 30 g ingefær
 • 3 stængler citrongræs
 • 2 spsk. olie til stegning
 • 1 spsk. karry
 • 2 spsk. af denne chilisate
 • 1 dåse hakket tomat
 • 4 dl vand
 • 2 spsk. fiskesauce
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 kg sød kartoffel
 • 1 aubergine
 • frisk koriander til pynt

Sådan gør du

Chilisate:

 1. Rist sesam af på en tør pande, til det har taget farve. Tag dem af panden og kom lidt olie på den. Hvis du har en morter, kan du knuse dine sesam for at få ekstra smag ud af dem. Ellers bare brug dem hele
 2. Hak chili, ingefær, citrongræs og løg fint og svits det hele af på panden med olie, først ved høj varme i 1 minuts tid, og derefter 4 minutter ekstra ved svag varme. Psst. Jeg banker altid på citrongræsset inden jeg skærer det, det gør at man får smagen bedre ud af den.
 3. Kom nu sesam tilbage til blandingen på panden sammen med tomatpuré, soya og rørsukker. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter mere.
 4. Hæld derefter det hele på et glas sammen med det sidste olie og opbevar på køl.

 

Suppe:

 1. Start med at skære dine kyllingebryst i små stykker og svits dem af et par minutter i lidt olie på en pande, bare så de får lidt stegeskorpe, de må stadig gerne være rå inden i. Tag det fra igen.
 2. Hak løg, hvidløg, ingefær og citrongræs fint (igen, bank på den iden brug) – og steg det i lidt olie i 5 minutters tid.
 3. Tilsæt karry, chilisate, hakket tomat, vand, fiskesauce og kyllingestykkerne. Lad det simre i 10 minutters tid.
 4. Imens klargøres sød kartoffel og aubergine, det skal rengøres og skæres i store tern
 5. Varm en dyb pande med olie og steg grøntsagerne af her i til de er gyldne (ca. de her 10 minutter)
 6. Hæld grøntsagerne og kokosmælk i suppen og giv den 5 minutter mere.
 7. Top med frisk koriander og evt. et skud salt, peber og tørret chili

Bedøm denne ret

vietnamesisk suppe

Vietnamesisk suppe er inspireret af en opskrift fra denne bog

Jeg har modtaget bogen LéLés URTEKØKKEN i gave – en vietnamesisk kogebog, og har nu fået testet lidt opskrifter af fra den. Jeg elsker vietnamesisk mad, men mange af ingredienserne i opskrifterne er nogle jeg aldrig har hørt om, og man skal i specialbutikker for at handle (hvilket jeg sjældent får gjort), så derfor har jeg ikke lavet så meget herfra endnu. Men det skal jeg, for denne her suppe blev vildt god, og jeg vil gerne begynde at udfordre mig selv mere i et køkken, med smage og ingredienser jeg ikke kender til :o)

Jeg har tilladt mig at ændre lidt i opskriften, jeg har skiftet kyllingelår ud med kyllingebryst (da jeg bedre kan lide det), og brugt en smule mindre chili, da jeg ikke er til vildt stærk mad. Desuden har jeg brugt vand frem for hønsekødssuppe (for at gøre det mere simpelt). Opskriften oven for er altså ikke helt identisk med den i bogen.

 

Andre asiatiske opskrifter

Jeg elsker asiatisk mad og har også en del opskrifter herinde, fra det skønne køkken. Se nogle af dem her:

Kommentarer

 1. Hej Julie. Tak for alle de gode opskrifter – jeg bruger dem jævnligt. Er vild med mad med masser af grøntsager og vil vild gerne vinde bogen.

 2. Den må jeg prøve! Ser super lækker ud! Skal en måned til Vietnam denne sommer, så tænker jeg må lave lidt vietnamesisk mad inden – bogen vil falde i gode hænder herhjeme med min roomie, som jeg skal rejse med ☺

 3. mmh, elsker vietnamesisk mad og det lyder godt nok som en lækker kogebog, kunne være skønt den kom op på hylden sammen med mine andre kogebøger <3

 4. Jeg elsker asiatisk mad så ville være skøn at vinde kogebogen 🙂 Din opskrift på Vietnamesisk suppe ser lækkert ud så skal helt sikker afprøves snart.

 5. Den ser så lækker ud! Jeg kunne virkelig godt bruge noget inspiration til mere vietnamesisk madlavning, så jeg krydser fingre! 🙂

 6. Ser SÅ lækker ud – skal helt klart prøves i weekenden:) elsker Léle, så vil da MEGA gerne vinde kogebogen så jeg selv kan eksperimentere;)

 7. Vietnamesisk mad er et nærmest ukendt hjørne mht mad for mig. Det ville være skønt at stifte nærmere bekendtskab med det køkken.
  Jeg faldt for nyligt over dig på Instagram og har fulgt med siden da – dejligt inspirerende :-).

 8. Lækkert! Det skal prøves snarest. Er også helt pjattet med Vietnamesisk mad, så den kogebog er helt sikkert lige noget for mig.

 9. Ser så lækkert ud!
  Jeg er så vild med Anh Le og dine opskrifter så den suppe kan kun være god?
  Jeg er ikke så stærk i det vietnamesiske køkken så den kogebog kunne jeg sagtens bruge!
  Jeg krydse fingre ??‍?

 10. Ser virkelig lækkert ud. Og ja, man burde nok være bedre til at udfordre sig selv, med ukendte råvarer…

 11. Ser rigtig lækkert ud. Og vietnamesisk mad er blandt mine favoritkøkkener (en god pho /nudelsuppe fx) men har aldrig helt fået tag omkring at lave det selv. Derfor vil en ny kogebog være til god inspiration.

 12. Min lille familie og jeg var på vores livs eventyr i Vietnam, tilbage i Januar… Drømmer stadig om alle indtrykkene, de smukke farver og uendelige sanseindtryk, især fra maden, håber inderligt at vinde bogen, der kan få “os tilbage” ?

 13. Nøøøj, wooow, det ser seriøst lækkert ud! Jeg ville så gerne forsøge mig mere udi dette køkken, men synes jeg mangler en booster og tænker bestemt denne kogebog er perfekt til formålet ! Tak for en dejlig blog med opskrifter jeg faktisk tør og overskue begive mig ud i! ??

 14. Den skal helt sikkert testes af! Er tosset med thai og vietnamesisk mad, så bogen vil være helt perfekt til at inspirere mig endnu mere udi spændende nye retter 🙂

 15. Mums den skal prøves! Herhjemme er vi ret så vilde med dine opskrifter og madplaner – og at kunne hoppe i det vietnamesiske ind i mellem ville være spændende ?

 16. Uh, suppen lyder skøn! Og hvor ville det være lækkert med inspiration til flere lækre retter – krydser fingre.

 17. Det ser mega lækkert ud ?? Jeg er også vil med den slags mad, men bliver som du skriver også udfordrer af at skulle i specialbutikker.
  Jeg vil selvfølgelig også meget gerne vinde bogen ???

 18. Det lyder super lækkert – aftensmaden til imorgen er reddet! Og kogebogen ville være et godt supplement til den inspiration jeg finder i din blog. Specielt dine indiske retter, syntes jeg er vildt gode! 🙂

  1. Hej Julie. Mange tak skal du have. Dejligt du følger med og kan bruge lidt inspiration 😉

 19. Den suppe lyder helt vild lækker og må bestemt afprøves.
  Jeg er vild med at spise hos LeLe. Kunne være spændende selv at afprøve hendes opskrifter.

 20. Jeg har af flere omgange set Ahn Le i tv, har en gang været på hendes restaurant og er vild med hende! Derfor håber jeg selvfølgelig at vinde hendes kogebog ??

 21. Ser så lækkert ud! Elsker mad fra Lele, det smager fantastisk, så jeg vil rigtig gerne vinde den kogebog 🙂

 22. Det ser virkelig lækkert ud, den skal prøves.
  Elsker vietnamesisk mad, så den bog vil jeg gerne vinde ?

 23. Jeg smutter til Vietnam til august, fordi jeg ELSKER vietnamesisk mad og gerne vil smage den ægte vare 🙂
  Det ville være skønt at vinde en bog med opskrifter, jeg kan lave når jeg kommer hjem og helt sikkert vil savne maden 😀
  Tak for altid god inspiration til lækker og sund mad Julie!

 24. Jeg er sindssygt dårlig til at lave andet end kedeligt dansk mad, men min vietnamesiske veninde inviterer altid på de lækreste retter. Det kunne være ok sejt, hvis jeg kunne servere noget lækkert vietnamesisk for hende! ?

 25. Tak for en fantastisk blog! Fyldt med lækre opskrifter som også er til at finde ud af ?
  Næste på ‘to do’-listen er denne vietnamesiske suppe med ekstra chili ??

 26. Den lyder som en rigtig lækker og inspirerende kogebog, jeg meget gerne vil vinde. 🙂

 27. Det ser super lækkert ud! Rejste rundt i Vietnam i starten af året og det er et helt fantastisk smukt land med lækker lækker mad! Håber jeg vinder bogen ????

Vis alle kommentarer (52)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret