Vegetarisk shakshuka

Her får du opskriften på en vegetarisk shakshuka. Det er en virkelig taknemlig ret, idet den passer sig selv det meste af tiden, og så er det altså en billig ret at lave. Du skal bare bruge en flakse tomatpassata, rød peberfrugt, skalotteløg, lidt krydderier, spinat, æg, fetaost og persille. Og så noget brød, som du kan skovle hele herligheden op med.

Vegetarisk shakshuka

Opskrift på vegetarisk shakshuka

 

Shakshuka er en ret, der har rødder i Afrika. Ordet “shakshuka” kommer fra det arabiske ord, der betyder “en blanding,” hvilket afspejler rettens karakter af at kombinere forskellige ingredienser i en – ja – god blanding. Og så elsker jeg virkelig sådan en simre-ret, der bare skal stå og passe sig selv en stor del af tiden.

Vegetarisk shakshuka

Opskrift til 4 personer

Samlet tid

20 minutters tid

Ingredienser

 • 3 spsk. olie til stegning
 • 1 rød peberfrugt
 • 2 skalotteløg
 • 1 tsk. karry
 • 2 tsk. paprika
 • 1 flaske tomat passata
 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 3 æg
 • 1 håndfuld fetaost
 • godt med salt og peber
 • 1 håndfuld persille
 • Server med brød

Sådan gør du

 1. Hak løg og peberfrugt i mindre tern
 2. Kom olie på en pande og svits grøntsagerne af her i til de falder sammen, krydder med karry og paprika.
 3. Hæld flasken med tomat passata i og vend det rundt. Lad det simre sådan her i 5 minutters tid.
 4. Kom den friske (og skyllede) spinat i og lad det falde lidt sammen.
 5. Lav små fordybninger til æggene og slå dem i.
 6. Drys med salt og peber og kom et låg hen over panden. Lad det småsimre under låget 3-4 minutter til æggene har sat sig lidt.
 7. Drys med feta og hakket persille og server med ristede brød

Bedøm denne ret

Video af vegetarisk shakshuka

Vegetarisk shakshuka

Variation og udskiftning

Hvis du ønsker mere fylde i din shakshuka, så kan du sagtens koge nogle ris og servere sammen med din shakshuka. Du kan også tilføje for eksempel kartofler eller bønner – eller begge dele. Prøv for eksempel min opskrift på shakshuka med bønner, asparges og kartofler. Parmaskinke passer også rigtig godt til en omgang shakshuka. Jeg lavede på et tidspunkt en omgang shakshuka med kartofler og parmaskinke – virkelig også en god variation af den klassiske, afrikanske ret. Variér også grøntsagerne efter behov og lyst. Det kunne også være lækkert at tilføje squash, champignon eller aubergine.

 

Andre lignende retter

Hvis du er til sådan noget pas dig selv mad i en pande som denne shakshuka, så kan du måske også lide en ret som denne mexicanske gryderet eller denne vegetariske gryderet, som også smager virkelig godt og er nemt. Ellers har jeg en lidt mere thai inspireret gryderet med kylling og frostgrønt, som også er lynende hurtig.

Vegetarisk shakshuka

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram, hvor jeg deler en masse hverdagsglimt, nemme hverdagsretter og madinspiration. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, så får du helt gratis sendt mine madplaner ud på mail hver weekend. Det foregår lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret