Shakshuka med kartofler og parmaskinke

shakshuka Shakshuka med en masse grønt, en krydret tomatsauce, creme mozarella og bløde æg

Shakshuka

 

Shakshuka er en afrikansk ret, som jeg længe har haft lyst til at prøve. Det er en super let pas-dig-selv-ret som virkelig taler til mig og mit utålmodige hjerte. Grøntsager i en pande med krydret tomatsauce, og et par æg slået ud over, er hvad standardversionen byder på.

 

Variationer af klassikeren

Jeg er dog ret ringe til at holde mig til en opskrift og har altid lyst til at prøve nye versioner af en ret. Selvom jeg virkelig elsker de her smage og konsistensen af en sådan simreret, synes jeg alligevel der mangler lidt konsistens, – noget bid når jeg hører ingredienslisten. Så jeg har leget lidt med det og har tilføjet lidt parmaskinke. Desuden overvejede jeg om kidneybønner eller kartofler ville passe ind i sådan en shakshuka, så der er mere mæthed og mere at tygge på. I versionen her har jeg brugt kartofler, men næste gang vil jeg også prøve med kidneybønnerne.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af på min shakshuka. Her er nok til 4-5 personer alt efter om I får den som en hurtig frokost eller en mere fyldig aftensmad.

Shakshuka

Opskrift til 4 personer

Shakshuka er en afrikansk ret, som jeg længe har haft lyst til at prøve. Det er en let pas-dig-selv-ret som virkelig taler til mig og mit utålmodige hjerte

Forberedelsestid

10-15 min

Tilberedelsestid

25-30 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

 • 1 pakke parmaskinke (70 g)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød peberfrugt
 • 4-5 små kartofler
 • 2 spsk. olie
 • 1 spsk. paprika
 • 1 spsk. spidskommen
 • 1 tsk. salt og et drys peber
 • 2 dåser hakket tomat
 • 3 store håndfulde frisk spinat (ca. 100 g)
 • 1 kugle mozzarellaost
 • 4 æg
 • Toppings: forårsløg, basilikum og avocado

Sådan gør du

 1. Start med at riste parmaskinken af i lidt olie på en pande til den bliver sprød på begge sider, tag det fra panden og læg det til side imens retten laves
 2. Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugt og kartofler i mindre tern
 3. Kom lidt ekstra olie på panden og brænd først krydderierne let af, så der spreder sig en skøn duft i køkkenet
 4. Tilsæt nu grøntsagerne og rist dem i et par minutter, til de falder let sammen
 5. Tilsæt hakket tomat og skyllet spinat og skru ned til svag-middelvarme, har du et låg til din pande kan du med fordel komme det på og lade retten stå og simre lidt (ca. 15 minutters tid). Rør rundt engang i mellem, så det ikke brænder på
 6. Skær mozzarella i små stykker og smuldr dem oven på panden
 7. Lav nogle små fordybninger i saucen og slå æg ud her i, lad retten stå (gerne med låg) i 10-15 minutter ekstra ind til æggehviderne begynder at blive faste. Blommerne må gerne stadig være lidt bløde
 8. Server med den ristede parmaskinke, hakket forårsløg, basilikum og evt. lidt avocado

Bedøm denne ret

Retten her kan sagtens fryses ned. Hvis du kommer resterne over i en bøtte og i fryseren med den. Så har du til en anden god gang. Ellers kan det jo også varmes op dagen efter, så man har nemme rester i en travl hverdag. shakshuka

Andre lignende retter

Hvis du er til sådan noget pas dig selv mad i en pande som denne shakshuka, så kan du måske også lide en ret som denne mexicanske gryderet eller denne vegetariske gryderet, som også smager virkelig godt og er nemt. Ellers har jeg en lidt mere thai inspireret gryderet med kylling og frostgrønt, som også er lynende hurtig.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram, hvor jeg deler en masse hverdagsglimt, nemme hverdagsretter og madinspiration. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, så får du helt gratis sendt mine madplaner ud på mail hver weekend. Det foregår lige her.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Er kartoflerne rå når du putter dem på panden, eller skal de koges inden?
  Tak for dejlige opskrifter 🙂

 2. Super lækker ret! Jeg brugte chorizo i stedet for parmaskinke, og lod det blive i retten, desuden tilføjede jeg et par gamle gulerødder, der sang på sidste vers, og det blev så god mad!

 3. Super lækker ret! Jeg brugte chorizo i stedet for parmaskinke, og lod det blive i retten, desuden tilføjede jeg et par gamle gulerødder, der sang på sidste vers, og det blev så god mad!

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret