Tyrkisk bulgursalat

BulgursalatTyrkisk bulgursalat som er helt perfekt til madpakken (måske især hvis agurkerne undlades, da disse nemt bliver bløde). Den er nem og mættende og derfor perfekt til frokosten og så er den god til mange mennesker – så lad den være en del af buffeten næste gang i bliver mange mennesker.

 

Tyrkisk bulgursalat vendt i en tomat-hvidløgsdressing

 

Her er et bud på en lækker mættende frokostsalat med bulgur vendt i den bedste tomat-hvidløgstapenade. Sammen med søde syltede rødløg, godt med bredbladet persille, grønne bønner, agurk og peberfrugt. Salaten er perfekt sammen med lidt falafler, Urtekram laver nogle virkelig gode nogle – som kun lige skal varmes. Det er super nemt! Hvis du har mod på at lave din egen, har jeg en opskrift på nogle her.

 

Dressing til tyrkisk bulgursalat

Dressingen til salaten her er inspireret af mine veninde Stinna – som har brugt den i en tyrkisk bulgursalat lige her. Jeg smagte nemlig denne her salat hos Stinna i sin tid og den var bare så god. I min version har jeg dog tilføjet lidt ekstra og anderledes grøntsager, som f.eks. bønnerne der mætter rigtig godt og gør den yderst sund. Jeg havde desuden nogle syltede rødløg i køleskabet jeg kom ved. De kan sagtens undlades, men jeg synes det søde og syrlige spiller rigtig godt til denne her bulgursalat.

Tyrkisk bulgursalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Salat

 • 2 dl bulgur (målt inden kogning) + 5 dl vand og salt
 • 85 g grønne bønner fra frost (haricot verts)
 • 1 peberfrugt
 • 1/2 agurk
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 1 håndfuld syltede rødløg

Dressing

 • 5 spsk. olie (jeg bruger en smagsneutral olivenolie)
 • 1/2 fed hvidløg
 • 5 spsk. tomatpuré
 • 1 spsk. lime eller citronsaft
 • 1 nip cayennepeber eller chili
 • 1 lille tsk. spidskommen
 • 2/3 tsk. salt
 • 2 spsk. agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

 1. Hvis du ikke har syltede rødløg på lager, skal disse laves først. Men de skal dog laves nogle timer inden, så de kan nå at blive bløde ig møre. Se fremgangsmåde længere oppe i opskriften. Lav nu salaten:
 2. Kom bulgur, vand og salt i en gryde og lad det koge op ind til bulguren har den rette konsistens. Pas på det ikke brænder på, tilføj evt. mere vand så. Det tager ca. 10 minutter
 3. Imens kan du lave din dressing ved at røre ingredienserne sammen i en skål, hvidløget skal bare rives eller presses
 4. De frosne bønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Når de er tøet op, hældes vandet fra og bønnerne skæres i lidt mindre stykker.
 5. Snit agurk, peberfrugt og persille
 6. Når bulguren er kogt færdig, vendes den rundt i dressingen. Kom det i en skål eller på et fad og server med bønnerne, agurk, peberfrugt, persille og evt. syltede rødløg.

Bedøm denne ret

Bulgursalat  Bulgursalat

Alternativer til denne her bulgursalat

Hvis du ikke lige har bulgur liggende, kan den sagtens laves med couscous eller quinoa i stedet. Måske også pasta ville være lækkert. Jeg er sikker på marinaden ville være skøn at vende pasta i også. Det er især dressingen eller marinaden, som jeg er fan af. Så den skal prøves af på en masse andre ting også. De syltede rødløg kan sagtens droppes, hvis du ikke lige har sådan nogle liggende eller orker at lave dem. Desuden ville cherrytomater være perfekte i salaten også. Top evt. med ristede pinjekerner eller græskarkerner for det sprøde touch rødløgene ellers giver.

 

Tyrkisk bulgursalat er god til buffet og større forsamlinger

Kisir eller tyrkisk bulgursalat er vildt god til buffet eller bare når man er mange mennesker. Den er meget nem at lave en stor portion af, og billig ikke mindst. Kog blot en ordentlig spandfuld bulgur som vendes i dressingen. De grønne bønner fås jo også i store portioner og er billige og nemme, da de ikke skal snittes og gøres klar. Den er desuden ganske pæn på sådan et buffet-bord jo, denne her bulgursalat.

 

Instagram og gratis madplan

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madinspiration og opskrifter, lidt hjemmetræning, indretning og også lidt om morlivet. Lidt en blandet landhandel af det der ligger mit hjerte nær. Ved at tilmelde dig her, kan du også få mine madplaner sendt direkte til din indbakke helt gratis hver weekend.

Kommentarer

 1. Jeg byttede couscoussen ud med et Mix af perlespelt og perlebyg, for at gøre den “grovere” 😉

  Toppede med snittede cherrytomater og soyamandlerne fra din kogebog 😋

  Fungerer super!

  Elsker at finde inspiration til sund aftensmad på din blog!

  Ps. Synes dressingen minder lidt om chilisaucen fra et kebabsted. Men det er jeg personligt helt pjattet med!!

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret