Thai inspireret tærte

Her er en opskrift på en thai inspireret tærte med rød karrypaste, kokosmælk, godt med grøntsager og sprød parmaskinke. Den er lidt anderledes end de mange klassiske tærter man ofte vælger. Denne her smager altså virkelig godt, så hvis du har lyst tilsat prøve noget helt nyt – vil jeg anbefale denne her.

thai inspireret tærte

Thai inspireret tærte

 

Her er en tærte med smæk på smagen. Selve æggemassen er nemlig med rød karrypasta og kokosmælk, så den bliver lidt thai inspireret. Jeg elsker det thailandske køkken, hvorfor denne tærte heller ikke er en undtagelse. Selve bunden er lavet på speltmel og er derfor grov og dejlig mættende. Af fyld har jeg brugt forårsløg, champignon og parmaskinke. Man kan sagtens lave tærten vegetar og undlade skinken. Man kan også gøre det modsatte og tilsætte kylling også. Det ville jeg gøre, hvis jeg skulle gøre min kæreste ekstra tilfreds (er jeg den eneste med en kødelskende kæreste?) Så vil den nok hitte lidt ekstra.

Tærten blev serveret med en salat, jeg anbefaler f.eks. denne gulerodssalat (en af mine favoritter) eller denne spidskålssalat som virkelig også er en der produceres flittigt hjemme hos os.

Opskriften her svarer til en stor tærte, så der kan sagtens blive 6 store stykker ud af den.
Jeg håber du elsker denne thai inspireret tærte som jeg, og rigtig god appetit.

 

Opskrift på thai inspireret tærte

Få min opskrift på tærten herunder.

Ingredienser

Bund

 • 2 dl havregryn
 • 4 dl speltmel
 • 1 dl vand
 • ½ dl olie
 • salt & peber

Æggemasse

 • 3 æg
 • 1 tsk karry pasta
 • 2 dl kokosmælk
 • 2 dl skyr
 • salt & peber

Fyld

 • 3 foråsløg
 • 6 stk. Champignon
 • 50 g. parmaskinke

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne til bunden i en skål og pres dejen sammen. Beklæd en tærteform med bagepapir og pres nu bunden ud i formen. Bag denne ved 200 grader i et lille kvarter.
 2. Lav imens æggemassen som blot laves ved at blande ingredienserne i en skål.
 3. Forårsløgene hakkes, champignon skylles og skæres i skiver. Disse svitses på en pande sammen med skinken.
 4. Kom nu fyldet på bunden og hæld efterfølgende æggemassen over.
 5. Bag tærten en halv times tid ved 200 grader

Bedøm denne ret

 

thai inspireret tærte

Andre lækre tærter

 

Instagram

Følger I med ovre på min Instagramprofil? Her deler jeg også en masse madbilleder, opskrifter og anden inspiration til nem hverdagsmad. Jeg deler også en masse hjemmetræning + glimt fra vores nybyg. I er selvfølgelig meget velkomne til at følge med.

Kommentarer

  1. Hej Nana. Jeg må desværre melde pas. Tæller ikke kalorier, så jeg ved det desværre ikke..

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret