Sund tiramisu med hjemmebagte sundere ladyfingers

Sund tiramisu i små glas, så de serveres portionsanrettede med hjemmelavede ladyfingers.

sund tiramisu

Sund tiramisu med hjemmebagte sundere ladyfingers

 

En af mine absolut yndlings desserter er tiramisu, jeg ELSKER det! Jeg har for nyligt først forsøgt at lave det selv, og det er jo virkelig nemt. De første par gange jeg lavede det, købte jeg så også de her ladyfingers – hvor den selvfølgelig er endnu nemmere (men også ganske usund). Nu har jeg så forsøgt mig med hjemmebagte ladyfingers, og det er altså stadig meget let, og ikke mindst lidt mere lækkert.

Jeg lavede desserten sammen med Liv, og vi brugte mandler og dadler til de her ladyfingers. Det lyder måske lidt for sundt, og lidt for langt væk fra de originale sukkerstænger, – men jeg blev virkelig overrasket over hvor godt det virkede. De suger væske til sig, præcis som de skal og slutresultatet er seriøst tæt på den originale tiramisu. Cremen har vi dog heller ikke pillet meget ved, jeg er ikke fedtforskrækket på nogen måde, men vil bare gerne skære ned på mit sukkerindtag og på indtaget af købte færdiglavede produkter – så desserten her går i mit hoved ind under kategorien “ganske sund”.
Her er nok til 8-10 glas, og så er man altså også godt mæt efter sådan et.

Du kan selvfølgelig sagtens lave det som en hel kage i en form eller bradepande i stedet, i så fald vil jeg bruge en på ca. 20*20 cm.

 

Opskrift på sund tiramisu med hjemmebagte ladyfingers

 

Tiramisu med hjemmebagte sundere ladyfingers

Ingredienser

Ladyfingers

 • 150 g mandler
 • 200 g dadler
 • 1 æg
 • 100 g havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1/3 tsk. salt
 • evt. 2 store spsk. smør

Creme

 • 4 past. æggeblommer
 • 3 spsk. sirup
 • 1,5 dl marsala (vin)
 • 500 g marscarpone

Desuden

 • 1,5-2 dl kaffe (væske)

Sådan gør du

Ladyfingers

 1. Blend det hele sammen og kom det i sprøjtepose
 2. Lav små lange strimler
 3. Bag dem ved 175 grader i 15 minutters tid

Creme

 1. Pisk æggeblommer og sirup sammen, til det er skummende
 2. Tilsæt vin og marscarpone og rør det hele godt sammen

Saml din tiramisu

 1. Når dine ladyfingers er bagt og er kølet af, kommes de i en form eller i små glas. Pres dem let op af kanten
 2. Hæld kaffen over
 3. Kom cremen over
 4. Drys med kakao

Bedøm denne ret

tiramisu
hjemmelavet ladyfingers
sund tiramisu

Andre kager og desserter jeg lavede med Liv

Hvis du er interesseret i flere af Livs og mine kager, kan du se nogle bud herunder. De er alle ok sunde og grove, lige som denne – som kan gå for at være en sund tiramisu.

 

Instagram

Husk også at følg med på min Instagram for flere opskrifter og mad inspiration

Kommentarer

 1. Hejsa!
  Er de bedst når de er friske eller kan de tåle at stå en dags tid (evt. så cremen laves i forvejen og det hele samles lige inden servering?)

 2. Hvorfor foretrækker du at skære ned på sukkerindtaget frem for fedtindtaget. Spørger for at blive klogere, måske kan man lærer noget nyt der.

  1. Hej Maria
   Undskyld mit sene svar.
   Så længe jeg ikke er overvægtig, har forhøjet kolesteroltal eller andet, så gider jeg ikke rigtig bekymre mig om fedt og kalorier. Jeg træner lidt i stedet 😉
   Men ift. sukkerindtag, vil jeg gerne skrue ned, da jeg får ondt i maven af det, det kan give huller i tænderne – og så synes jeg det er nemmere at erstatte end fedtdelen.
   Hvis du er interesseret i hele den her hvad-gør-sukker-ved-kroppen, har Jane skrevet et super fint indlæg lige her http://www.madbanditten.dk/hvad-sker-der-naar-vi-spiser-sukker/ Hun beskriver det nemlig rigtig fint og forklarer lidt om det her “med-måde” 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret