Squash pasta med grønt, ristet chorizo og citron-ostesauce

Squash pasta stimlet, så det minder lidt om almindelig spaghetti. Serveret med en varm citron-oste sauce med masser af grønt i. En lidt anderledes form for “pastaret”, som er perfekt til hverdagen, hvor man gerne vil spise mere grønt.

squash pasta

squash pasta

Squash pasta med en citronostesauce

 

Denne her “pastaret” lavede jeg til aftensmad forleden, hvor jeg delte lidt snaps på instagram. Her var rimelig stor efterspørgsel på en opskrift, og det besluttede jeg også hurtigt I skulle have – for retten smager virkelig skønt. Den tog mig 20 minutter alt i alt at bikse sammen, så et bud på en super let hverdagsret.

Første gang jeg lavede squash pasta med denne ostesauce brugte jeg både almindelig frisk spaghetti og squashspaghetti. Noah og Mads vil helst have det almindelige pasta, så det får de. Jeg synes personligt der er så meget smag og fedme i retten, at squash pasta er ganske passende her til.

Jeg har ristet lidt krydret chorizopølse, hvilket komplimenterer alle grøntsagerne og flødeosten helt perfekt. Man kunne også sagtens komme kylling i retten. Her er nok til 2-3 personer her.

Opskrift på squash pasta med grønt, ristet chorizo og citron-ostesauce

Squash pasta med grønt, ristet chorizo og citron-ostesauce

Ingredienser

 • 1 squash til "spaghettien"
 • 150 g krydret chorizopølse
 • 1 porre
 • 1 peberfrugt
 • 100 g spinat
 • 100 g cherrytomater
 • 1/3 frisk chili
 • 3 fed hvidløg
 • 100 g flødeost natural
 • skal fra 1 øko citron, evt. lidt af saften hvis du synes
 • godt med salt og peber

Sådan gør du

 1. Start med at fjern skindet på chorizopølsen og skær den i mindre stykker, steg dem på en tør pande til de er sprøde. Læg dem til side, men bevar blot fedtet på panden til at stege videre i
 2. Skær porre og peberfrugt i mindre stykker og kom det på panden, svits det i et par minutter
 3. Tilføj hele spinatblade og hele cherrytomater og lad det simre et par minutter mere
 4. Hak chili og hvidløg fint og kom ved
 5. Skru nu ned til svag-middelvarme og tilføj flødeosten, citronskallen og smag til med salt og peber
 6. Striml din squash i et jern lavet her til (har du ikke sådan et, kan du blot bruge en kartoffelskræller)
 7. Server med saucen og den sprøde chorizo (som du kan hakke helt fint/knuse inden du topper retten med det)

Bedøm denne ret

Vild med ost og citron i kombination?

Så prøv nogle af de her opskrifter. Her er der nemlig en eller anden form for ost i alle opskrifterne i kombi med enten lime eller citron.

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie 🙂
  Jeg har for nylig tilmeldt mig din madplan, og er dybt inspireret og har igår fået købt ind til hele ugen og startede jo så ud med at lave denne ret igår – virkelig lækker 🙂
  Men jeg har lige et måske lidt dumt spørgsmål haha .. Kan retten fryses ned? – jeg har nemlig super meget i overskud selvom jeg spiser det igen i aften, så synes det er synd at smide ud.
  Så er den egenrt til at fryse ned?
  Mvh Nanna 🙂

  1. Hej Nanna
   Hvor dejligt du følger med 🙂
   Ja, altså umiddelbart tænker jeg sagtens den kan fryses ned. Men ved faktisk ikke lige med squashpastaen, hvordan den takler en frysetur. I hvert fald vil jeg sagtens mene at saucen og chorizoen kan fryses 🙂

 2. Hej Julie… det her smager simpelthen fantastisk! Jeg elsker dine opskrifter og bruger dem rigtig tit. Har selvfølgelig også købt bogen ‘Hverdagsfavoritter’. Tak fordi du er så dygtig, og fordi du deler med os 🙂

  1. Hej Anne
   Åh hvor er du altså sød! Tusinde tusinde tak. Det er beskeder som denne, der gør det hele meget sjovere 😀

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret