Snickers chokolader med kaffeskum

Reklame for Lavazza

Snickers chokolader med peanuts og kaffeskum.

snickers  snickers

For nyligt havde jeg en rest karamel til overs, som skulle bruges. Det blev til disse snickers chokoladebarer i små, mundrette hapsere. Jeg har puttet lidt kaffe i skummet, for at give dem et lille twist fra de klassiske snickersbarer, og det kan virkelig noget, hvis jeg selv skal sige det.

 

Opskrift snickers chokolader

Her er opskriften på små snickers chokoladebarer med peanuts og kaffeskum. De er virkelig nemme at lave og indeholder ret få ingredienser. Jeg har støbt chokoladerne i en silikoneform, fordi de så er nemme at vippe ud, når de er kølet af. Hvis du har en plastform, skal du nok lige være opmærksom på at få tempereret chokoladen, inden den hældes i formen.

Snickers med kaffe

Opskrift til Cirka 11 chokolader (ca. 4 cm i diameter)

Samlet tid

30 minutter + 3 timer, hvis du også skal koge karamellen

Ingredienser

 • 150 g mælkechokolade
 • 100 g peanutbutter
 • 100 g skumfiduser
 • 4 spsk. færdigbrygget kaffe
 • 100 g salte peanuts
 • ½ dåse kondenseret mælk (lavet til karamel)

Sådan gør du

 1. Start med at lave karamellen. Dåsen med kondenseret mælk skal koges i 2,5 time og derefter køles ned.
 2. Smelt chokoladen sammen med peanutbutter i en gryde.
 3. Smør chokolade-peanut-massen ned i bunden af silikoneformen og op langs kanterne, så formen er dækket i chokolade, men med plads til skum-fyldet. Brug ikke det hele – der skal også være nok til at lægge “låg” på chokoladerne til sidst. Sæt på køl, mens du laver skummet.
 4. Smelt skumfiduserne sammen med kaffen ved at komme dem i en skål i mikroovnen i nogle sekunder. Smelt af et par omgange, og rør undervejs.
 5. Kom skummet ned ovenpå den støbte chokolade. Sæt kort på køl igen.
 6. Når skummet er størknet en smule, kommes en lille håndfuld peanuts ned ovenpå skummet. Fordel en god klat karamel ovenpå hver chokoladebar.
 7. Lav afslutningsvist et chokolade-lag ved at bruge resten af chokolade-peanutbutter-massen. Sørg for, at skummet og karamellen er helt dækket.
 8. Sæt på frys, til de har sat sig helt.

Bedøm denne ret

snickers

Andre chokoladebarer ala snickers

Hjemmelavede chokoladebarer er et hyggeligt lille projekt. Der går altid lidt sport i at få chokoladerne til at smage som den version, man kan købe, og samtidigt er man helt sikker på, hvad man putter i sin krop, når man laver dem selv.

Jeg har en del forskellige chokoladebarer inde på min blog, som jeg har lavet i lidt sundere udgaver, bl.a. hjemmelavet twix, disse sundere snickers barer, bounty og ferrero rocher. Hvis du er til romkugler, er denne opskrift med digestive og mandler min absolutte yndlings. Dem kan man jo også sagtens overtrække med chokolade for at lave en luksus version af dem.

 

Instagram, Facebook og nyhedsbrev

Følg endelig også med inde på min Facebook-side, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret