Salat med bagte rødbeder og burrata

Salat med bagte rødbeder og burrata er et perfekt tilbehør og en skøn måde at få lidt af de sunde rødbeder i skrutten. Sådan her smager det nemlig hammergodt og er et simpelt og mættende tilbehør.

salat med bagte rødbeder

Salat med bagte rødbeder

Denne salat er super simpel, men super lækker. Det kan vel knap kaldes en salat, måske nærmere et grønt tilbehør. Det er blot bagte rødbeder, som bages i fløde – giver et virkelig lækkert resultat. Du kan dog sagtens bruge olie i stedet, hvis du synes. Jeg har serveret dem på en en grøn bund af ruccola og så sammen med lidt ost og pinjekerner. Det vil også være skønt med lidt balsamicoglace hen over, det passer så godt sammen med både rødbede og burrata.

Salat med bagte rødbeder

Opskrift til 2-4

Tilberedelsestid

30 minutter i ovnen

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 300 g rødbede
 • 1 dl fløde
 • salt og peber
 • 1 spsk. frisk rosmarin eller timian
 • 75 g rucola
 • 1 kugle burrata
 • lidt olie + salt og peber
 • 1-2 spsk. ristede pinjekerner

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Skær rødbederne ud i tern. Jeg bruger økologiske og skræller dem derfor ikke. Jeg skyller dem blot og skærer enderne af
 3. Kom ternene i et ovnfast fad og hæld fløde over dem. Drys med salt, peber og frisk timian. Bag dem i en halv times tid. Vend et par gange i det undervejs.
 4. Imens skylles rucola og duppes tørt. Læg det på et fad eller en stor tallerken
 5. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve
 6. Åbn burrata og dræn den for væske.
 7. Kom nu de bagte rødbeder over rucola og top med osten, som åbnes let og overholdes med lidt olie, salt og peber
 8. Top med de ristede pinjekerner

Bedøm denne ret

Skift gerne lidt ud i din salat med bagte rødbeder

Server gerne de bagte rødbeder uden den grønne bund, osten og pinjekernerne. Så bliver det et endnu mere simpelt tilbehør. Men de er altså også super gode i sig selv, bare som de er. Du kan også skifte burrata ud med feta eller gedeost. Pinjekerner kan skiftes ud med valnødder (som lige er overhældt med lidt agavesirup eller flydende honning). Selve rødbederne kan skiftes ud med gulerødder – og så kan du servere med en dijondressing. Se sådan en opskrift her

Andre opskrifter med rødbede

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

 1. Hej
  Kan man bage rødbeder dag før. Tænker jeg vil lave det til studenterfest da der er en del vegetar.
  På forhånd tak
  Hilsen Jane

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret