Salat med gulerødder og blomkål

salat med bagte gulerødder

Salat med gulerødder og blomkål

 

Her er en opskrift på en lækker mættende salat med bagte gulerødder. Jeg elsker det her med at blande stegte eller bagte grøntsager i mine ellers friske salater. Det gør bare noget vildt godt for både konsistens og smag i salaterne. Begge disse salater er lavet som en kampagne, hvor jeg tester dressinger for Jacobsens – se evt. min instagramprofil, hvor jeg netop har delt videoer af begge salater. Du kan sagtens bruge de her dressinger, men ellers kommer jeg også med et bud på hjemmelavede i opskrifterne her.

Den ene er med bagte blomkål og gulerødder, lidt avocado, granatæblekerner, persille, pinjekerner og en dressing. Den anden er med frisk spidskål, persille, vindruer, radiser og bagte grønne asparges samt en dressing også. Begge salater ville være perfekte til grillmaden, og ellers til falafler, grønne veggiedeller eller sprøde kyllingenuggets

Opskrift på salat med gulerødder

Her deler jeg opskriften på den med de bagte gulerødder, den er mættende, fyldig, sød og alligevel sprød og frisk på én gang.

Salat med bagte gulerødder

Opskrift til 2

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 6 (store) gulerødder
 • 1/2 blomkål
 • 1 avocado
 • 1/4 granatæble
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 1 håndfuld pinjekerner
 • 2 små spsk. dressing

persille

 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. sennep
 • 1 tsk. flydende honning
 • 1 godt nip salt og peber
 • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Rengør blomkål og gulerødder og skær begge dele ud i tynde skiver

Start med at komme gulerødderne i et ovnfast fad og bag i 10 minutters tid

Blomkål kommes ved efter 10 minutter og bages med de sidste 10 minutter (den skal ikke have helt så lang tid som gulerødderne)

Kom begge dele ud på en tallerken og pynt med avocado, finthakket persille,  granatæblekerner og ristede pinjekerner (de har blot fået en lille tur på en tør pande)

Top med dressingen, som blandes sammen i en skål

Bedøm denne ret

salat med bagte gulerødder   bagt gulerodssalat

Spidskålssalaten med vindruer og bagte asparges

Hvis du ønsker opskriften på spidskålssalaten, får du en cirkaopskrift her. Den har jeg nemlig ikke præcise mål på, se også videoen på min instagramprofil. Men den består af en god portion fintsnittet spidskål, måske et halvt spidskål. Det kommes i en skål sammen med en lille håndfuld persille, 5-6 radiser snittet i tynde skiver. En god håndfuld vindruer, halveret, og så 5-6 grønne asparges jeg kom ind i ovnen på samme tid som de bagte blomkål. Så de fik også de her 10 minutters tid. Det hele toppede jeg med en dressing fra Jacobsens. Men her kan du også sagtens bruge den, jeg delte i den anden opskrift.

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter, boliginspiration samt lidt mere privat

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret