Salat med aubergine, kikærter og tahindressing

Salat med aubergine, en tahindressing, vindruer, granatæblekerner og andet godt. En meget sund, fyldig og mættende salat med aubergine


Salat med aubergine og tahindressing

Denne her salat er lidt anderledes end hvad jeg normalt definerer som en salat, men så igen – der er jo grøntsager i og en masse sunder sager, så nu lader vi den gå for en salat. Den er super cremet og dejlig mættende! Den er lavet på en bønne-kikærteblanding jeg har ristet på en pande og rørt med en tahindressing. Så er der auberginer, en masse persille, vindruer til at søde med, granatæble til at gøre den frisk og valnødder for at give den sprødhed. Jeg er faktisk temmelig stor fan af dette mix og forestiller mig det er ret lækkert sammen med nogle naanbrød – f.eks. de her, som jeg delte en opskrift på for et lille stykke tid siden.

Hvis du ikke lige kan finde dig sådan en omgang bønne-kikærtemix på dåse, vil helt almindelige kikærter også være super. Opskriften her rækker til denne skål fuld, så ca. til 4 personer hvis du spiser den som tilbehør. Håber I kan bruge opskriften.

 

Mellemøstlig salat med aubergine med tahindressing

Salat med aubergine

Opskrift til 3 personer

Ingredienser

 • 1 dåse blandet bønner og kikærter (jeg brugte en blanding som består af kikærter, grønne, røde og limabønner)
 • 1/2 aubergine
 • 1 god håndfuld bredbladet persille
 • 1 lille håndfuld valnødder
 • 20 grønne druer (også en god håndfuld)
 • 1/4 af et stort granatæble

Dressing

 • 1 spsk. tahin
 • 1 spsk. citron- eller limesaft
 • 3 spsk. yoghurt natural
 • 1/3 tsk. salt
 • 1,5 tsk. agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

 1. Start med at skære auberginen i tynde skiver og riste dem i lidt olie på en pande, drys med lidt salt – tag dem af og kom dem over i en lille skål
 2. Hæld lidt ekstra olie på panden og kom dåsens indhold af bønner på, giv dem 5 minutter på panden og kom dem i en stor skål (hvor salaten kan blandes i)
 3. Bland din dressing sammen og vend bønneblandingen rundt her i
 4. Kom så persille, grofthakket nødder og halverede vindruer ved samt de stegte auberginer
 5. Top det hele med granatæblekernerne

Bedøm denne ret

salat med aubergine

Hvad kan man spise sammen med auberginesalat

Du kan servere din salat med aubergine sammen med hjemmelavede falafler eller köfte (krydrede oksedeller). Begge er nemlig også i samme mellemøstlige tema og passer derfor super godt samen. Du kan også lave dig en omgang sprøde fedtede kyllingenuggets, jeg synes dog disse egner sig bedst til en frisk salat. Så hvis det er – ville jeg supplere med sådan en også. F.eks. en vandmelonsalat eller en tomatsalat.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg også deler en masse opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg også en masse private glimt, lidt træning og lidt bolig af og til.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret