Raita

Raita er en indisk slags dip som minder lidt om en tzatziki. Den er lavet på yoghurt, med masser af agurk. Her er også brugt hvidløg og lime, men til forskel fra Deng græske tzatziki – er der mynte og frisk koriander i denne raita. Jeg har også brugt lidt stødt spidskommen hertil.

raita

Raita

 

Jeg har det seneste stykke tid kastet mig ud i en masse indisk mad, både varme retter, salter, brød og kolde dips som denne her dressing. En raita er en indisk dressing baseret på yoghurt. Den er virkelig god at servere sammen med krydret mad, da dippen giver lidt ro og mildhed mod alt det krydrede mad. Hvis det skal være helt “rigtigt” så skal yoghurten drænes for væske inden. Det gør jeg altså ikke, og jeg lader den heller ikke stå og trække i flere timer. Du kan sagtens bare blande det hele sammen og servere med det samme.

Raita

Opskrift til 4 som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 2 dl græsk yoghurt (jeg bruger den med 2%)
 • 1/2 agurk
 • saften fra 1/2 lime
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld frisk koriander
 • 1 lille håndfuld frisk mynte
 • salt og peber
 • evt. et nip stødt spidskommen

Sådan gør du

 1. Kom yoghurt i en skål
 2. Skær agurk ud i små tern eller riv den på et rivejern. Hvis du river den, pres da overskydende væske fra.
 3. Kom agurken ned til yoghurten og kom limesaft ved
 4. Riv hvidløg, hak krydderurter og kom begge dele ned i blandingen
 5. Rør sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt stødt spidskommen hvis det er

Bedøm denne ret

raita

Serveringsmuligheder til raita

Jeg serverede denne raita sammen med tika masala, naanbrød og ris. Det var en perfekt kombination af noget krydret og varmt, et brød som kan samle lidt ekstra sauce op fra tallerkenen og så denne her dip som er lidt neutral i det, hvis man sætter det op ift chicken tikka masala.

 

Andre indiske retter

Ellers vil jeg anbefale en af disse indiske retter herunder. De er alle virkelig gode! Den første er en gryderet som er vegetarisk. Jeg synes slet ikke man mangler kød, da blomkål og kartofler er med til at give lidt fylde. Den næste er klassikeren dahl, men jeg kommer kylling i. Det gør noget virkelig skønt for både konsistens og smag. Til sidst er den indiske kikærtesalat som kan give lidt grønt og sprødt sammen med din raita.

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter, boliginspiration samt lidt mere private billeder. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev (helt gratis) jeg sender nemlig mine madplaner ud i disse hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret