Rabarbersaft i skønne drinks

Her er en opskrift på lækre rabarberdrinks, som er lavet på rabarbersaft. De er helt børnevenlige og alkoholfrie, men tilsæt meget gerne lidt rom eller vodka, hvis det skal bruges til drinks i stedet. De smager super skønt og frisk af limesaft, æble og rabarber. Jeg har tilsat danskvand, for at få brus og bobler frem. Håber opskriften kan bruges.

rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft er en del af denne lækre drink. Jeg har først kogt rabarber og æble med vand og derefter siet saften. Denne saft har jeg så brugt videre i drinken sammen med ekstra æblejuice, danskvand og lime. Den smager så skønt af sommer og iskolde sommerdrinks.

 

Brug din kompot til andre lækre opskrifter

Når væsken fra rabarberkompotten er siet fra og brugt som her, er der en skøn kompot tilbage i gryden. Denne skal du ikke smide ud, den kan sagtens bruges til alt muligt andet lækkert. F.eks. oven på klassiske pandekager eller amerikanske pandekager, på vafler, oven på yoghurt sammen med en granola eller faktisk bare oven på en ostemad.

 

Sommerdrink med rabarbersaft

Ingredienser

 • 2 æbler
 • 500 g rabarber
 • 2 dl vand
 • 3 dl æblejuice
 • Noget sødende (jeg brugte agavesirup) i den mængde du ønsker - meget individuelt hvor sødt man kan lide det
 • Efterfølgende: danskvand og mere æblejuice samt lime og frosne bær

Sådan gør du

 1. Skær æbler og rabarber i små stykker og kog det op med væsken
 2. Kom et låg på og lad det simre i ca. 20 minutter.
 3. Si nu væsken fra og smag det til med noget sødende.
 4. Når saften er kold, blandes den op med danskvand og evt. lidt mere æblejuice. (forholdet er som almindelig saftevand, en lille smule af den koncentrerede rabarber sirup og efterfølgende godt med danskvand og juice)
 5. Kom et par skiver lime i og frosne bær og nyd den i sommervarmen.

Bedøm denne ret

 

rabarbersaft

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Camilla. Ej undskyld sent svar – din besked er simpelthen forsvundet i mængden og jeg ser den først nu. Der bliver omkring 6-7 dl i alt 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret