Rabarberkage med hvid chokolade

rabarberkage

Rabarberkage med hvid chokolade

 

Rabarberkage er noget af det bedste. Jeg glæder mig altid til rabarberne kommer i sæson, så der kan bages og laves marmelade. Jeg elsker rabarber og jeg elsker denne kage med dem.

For et par weekender siden havde vi besøg af Mads skønne familie. De bor i København og i Sverige, og kommer derfor nogle dage af gangen. Det er simpelthen så hyggeligt med hytten fuld af gæster og en masse liv omkring lille Noah. Han er lige så social som sin mor og elsker når der er en masse som gider at lege.

Når man sådan får huset fuld af gæster, skal der selvfølgelig også være lidt at byde dem på til kaffen. Derfor bagte jeg denne rabarberkage med hvid chokolade. Det bugner med rabarber i super markederne og de er bare så smukke og dejlig sommeragtige.

Kagen her er glutenfri (hvis man bruger glutenfrie havregryn og bagepulver). Den er sødet med honning. Derfor en lille smule sundere end de ellers sukker, smør og glutenfyldte kager. Kagen smagte så godt, især med en klat vaniljeis eller cremefraiche. Rigtig god fornøjelse

 

Opskrift på rabarberkage

 

 • 150 g. mandler
 • 100 g. havregryn
 • 50 g smeltet eller blødt smør
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 stor tsk. bagepulver
 • 2 store spsk. kokosolie
 • 25 g. honning (svarer ca. til 4 spsk)
 • 4 æg
 • 70 g. hvid chokolade
 • 1 stang rabarber

 

 1. Kom mandlerne og havregrynen i en blender eller minihakker og kør til det er fint mel
 2. Kom det i en skål med salt, bagepulver, kokosolie, honning, smeltet smør og æg
 3. Hak den hvide chokolade groft og kom ved
 4. Rengør rabarberen, fjern top og bund, og skær den i helt tynde strimler
 5. Kom dejen i en tærteform eller springform og top nu kagen med rabarberstænglerne, så de først lægges parallelt den ene vej og bagefter den anden vej (så de krydser hinanden)
 6. Bag 20 minutter ved 200 grader (hold øje med den ikke bliver brændt, men den skal selvfølgelig ikke hænge ved gaflen, når man prikker i den)
 7. Server med vaniljeis eller creme fraice

rabarberkage
rabarberkage
rabarberkage

Andre frugtkager

Psst.. hvis du er vild med frugttærter som denne, friske, svampede og søde – så vil du måske også synes om min opskrift på æbletærte eller denne frugttærte med rabarber og bær.. Ellers har jeg en appelsinkage, en banankage eller en pæretærte her.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret