Pizza med kødboller og krydret tomatsauce

Her er en pizza med kødboller, en dejlig krydret tomatsauce, revet ost og lidt løg og peberfrugt. Den smager hammer godt og er også nem at lave. En pizza for hele familien.

pizza med kødboller

Pizza med kødboller

 

Denne her pizza minder en smule om den jeg har her – også en pizza med kødboller, men hvor der også er salat, agurk, tomat og en slags big mac dressing. Pizzaen i dette indlæg er uden de her topings, men til gengæld med  en dejlig krydret pizzasauce, godt med revet ost og lidt grønt som bages med. Du kan sagtens tilføje ekstra grønt og topings hertil, hvis du synes. F.eks. champignon, majs eller cherrytomater. Alle tre ting der smager skønt på pizza og som sagtens kan bages med i ovnen.

Pizza med kødboller og tomatsauce

Opskrift til Giver 2 pizzaer

Brug en omgang af denne pizzadej

Brug en omgang af denne pizzasauce

Samlet tid

2 timer i alt

Ingredienser

 • 1/2 portion pizzadej (se linket ovenfor)
 • 1/2 portion pizzasauce (se link ovenfor)
 • 1 pose revet ost (jeg har brugt mozzarella her)
 • 500 g hakket oksekød + 4 fed hvidløg + 3 tsk. salt og lidt peber + 2 tsk. spidskommen + 1 tsk. paprika
 • 1 snackpeber
 • 1/2 rødløg
 • 2-4 fed hvidløg
 • evt. lidt frisk chili
 • 1 håndfuld basilikum

Sådan gør du

 1. Start med at forberede din pizzadej, så den kan stilles til hævning.
 2. Lav også din tomatsauce, så den kan stå og trække.
 3. Imens kan du blande farsen sammen til dine kødboller og tænde ovnen på 250-275 grader (max).
 4. Hvis du har et bagestål / pizzasten, så kom den ind i ovnen, så den kan varmes helt op. Det tager 45 minutter før den er varm. Hvis ikke du ejer dette, så stil blot en bageplade ind og lad den blive helt varm.
 5. Når din dej er hævet færdig, skal den rulles ud eller presses ud. Hvis muligt, gør det sidste – så du undgår at presse alt luften ud af din dej. Der bliver 2 store pizzaer ud af dejen.
 6. Smør bundene med pizzasaucen og drys revet ost over
 7. Top med farsen som er rullet ud til små kugler
 8. Kom peberfrugt, rødløg, hvidløg og evt chili på – alt sammen skåret ud til tynde skiver
 9. Bag din pizza i 10 minutters tid og spis med det samme med frisk basilikum

Bedøm denne ret

Pizzadej

Jeg har brugt en gærdej her til, det er nemt og tager ikke særlig lang tid. Skal det være mere luksus, er det jo virkelig lækkert at bage med surdej, det her felt er jeg dog ikke ekspert indenfor – men der findes så mange dygtige surdejsnørder, der har gode pizzabinde med surdej. Det er i øvrigt noget jeg gerne ville nørde meget mere, – så hvem ved, måske der snart kommer diverse surdejsopskrifter her på siden også. Du kan også købe dig til en pizzadej, enten dem hvor det er en dej man selv bager, eller dem hvor de er bagte. Jeg vil dog til hver en tid foretrække de hjemmebagte.

 

Pizzasauce

En pizzasauce har godt af at stå, så lav den gerne flere timer i forvejen. Det kan også lade sig gøre at bruge en der kun har simret i et kvarters tid, men det bliver bare bedre jo længere tid den står. Så trækker den endnu mere smag. Jeg bruger som regel denne opskrift på pizzadej, som blandt andet indeholder en skvat balsamicoeddike og lidt sukker. Det synes jeg giver den bedste smag til ens tomatsauce. Nogle gange kommer jeg grillede peberfrugter i også, giv det evt. en tur med en stavblender inden den smørret på. Jeg siger det bare, det smager så godt.

 

Pizza med kødboller

Ud over at min pizzadej er smurt med pizzasauce, og toppet med revet ost, har jeg brugt peberfrugt og rødløg samt tynde skiver hvidløg – det smager så godt på pizza. Hvis du elsker godt med smag, så kom også tynde skiver chili her på. Så er der de her kødboller – her har jeg brugt hakket oksekød vendt med lidt krydderier. Du kan ogå sagtens komme kødet spredt ud over din pizza, fremfor at lave kødboller.

 

Andre pizza opskrifter

 • Prøv også min kebabpizza med salat og kebabdressing, elsker denne her pizza.
 • Hvid pizza med kartoffel – også en kæmpe pizzafavorit her hjemme.
 • Eller hvad med en polentapizza eller tortillapizza? Begge med lidt anderledes bunde, den sidste er til når det skal gå stærkt. Det er virkelig verdens nemmest pizza.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret