Pasta med peberfrugtsauce

Denne pasta med peberfrugtsauce er simpelthen så god. Jeg har kogt noget blomkål og grillet nogle peberfrugter, kommet begge dele i en blender, bl.a. sammen med tomatpuré og flødeost. Wupti den lækreste grøntsagssauce til din pasta. Prøv opskriften, jeg håber meget den kan bruges.

pasta med peberfrugtsauce pasta med peberfrugtsauce

Pasta med peberfrugtsauce

 

Uhm denne her pasta med peberfrugtsauce lavede jeg i weekenden som en frokost til Mads og jeg. Jeg synes den endte så godt. Egentlig kom jeg på idéen til denne her ret pga. et gammelt indlæg. I den opskrift jeg snakker om lavede jeg nemlig også en peberfrugtsauce, hvilket fungerede rigtig godt. Men denne her gang forsøgte jeg at gøre saucen endnu mere fyldig og cremet, og endnu mere sund med masser af grøntsager.

 

Grøntsagssauce

Så jeg grillede nogle peberfrugter og kogte lidt blomkål. Begge dele røg i en blender sammen med bl.a. tomatpuré og pikant flødeost. Denne her sauce vendte jeg så pasta rundt i og serverede det hele med ristede peberfrugter og søde rødløg. For at give retten lidt sprødhed, kom jeg ristede pinjekerner over. Mads mente lidt sprød bacon eller ristet chorizopølse havde klædt retten og jeg giver ham faktisk helt ret. Så det vil jeg prøve næste gang. Eller sprødstegt bacon

 

Spis evt. din pasta med peberfrugtsauce sammen med kylling

Håber det kan bruges! Hvis du er hurtig, kan du måske nå at få det til aftensmad. Her er nok til 4 personer, hvis pastaretten f.eks. spises sammen med lidt kylling – f.eks. denne fyldte kylling. Hvis det spises sådan her alene, vil jeg mene her er nok ti 3 personer.

Pasta med en peberfrugt-blomkålssauce

Opskrift til 4

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30-40 minutter

Ingredienser

Peberfrugtsauce

 • 3 peberfrugter
 • 140 g blomkål
 • 100 g pikant flødeost
 • 1 nip cayennepeber
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 2 spsk. balsamico
 • 2 store spsk. tomatpuré (70 g)

Andet

 • 300 g pasta
 • 30 g pinjekerner
 • 250 g cherrytomater
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • frisk basilikum

Sådan gør du

 1. Skær peberfrugt i mindre stykker og kom dem på en grillpande sammen med lidt olie ind til de har taget farve
 2. Kog imens blomkål i en gryde med vand i ca. 10 minutter
 3. Kom de grillede peberfrugter og de kogte blomkål i en blender
 4. Tilsæt flødeost, cayennepeber, salt, peber, balsamico og tomatpuré til blenderen og kør det hele godt rundt
 5. Kog pasta
 6. Rist pinjekerner let på en tør pande og læg dem til side
 7. Kom så lidt olie på den pande og skyl tomaterne, kom dem hele på panden
 8. Skær rødløg i både og riv hvidløg og kom begge dele på panden sammen med cherrytomaterne ind til det er faldet let sammen
 9. Nu skal retten blot samles: vend pastaen i den sauce du lige har blendet. Kom det i en skål og kom de her tomater og løg fra panden over
 10. Drys med pinjekernerne og frisk basilikum

Bedøm denne ret

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Jeg har været så heldig at købe en masse peberfrugt på tilbud. Tror du, at jeg kan lave grundsovsen og fryse den ned og bare tage den op, når jeg vil lave denne DEJLIGE ret? 🙂

 2. Altså jeg er fuldstændig på r*ven over, hvor lækker denne ret er 😀 😀 Tusind tak for en lækker ret og god blog!

 3. Hvad skal balsamico’en bruges til?
  Måske er jeg blind, men jeg kan ikke se hvornår det skal puttes i.?
  Jeg lavede retten i aften alligevel, og den var et kæmpe hit. Især hos min 2 årige søn 😊

 4. Pastaretter smagte virkelig super godt 😊 jeg ville vurderer den men kunne kun give en stjerne mere gik jeg ik lov til st give .. Retten skulle have 5 stjerner.. knuz og tak for dig ❤️

  1. Hej Berit. Åh øv du er ikke den første der skriver det. Der er flere som kun har kunne give den 1 stjerne. Lidt øv, ser jo ikke alt for godt ud med den vurdering. Haha.. Men tak for det i hvert fald. Dejligt du kan lide den og tusinde tak fordi du skriver det til mig.

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret