Pærekage med marcipan

Pærekage med marcipan og mandelessens. En rigtig blød og saftig sag med skiver af pære. Denne her kage med pærer er meget nem og lige til at servere til eftermiddagskaffen. Få min bedste opskrift på en tærte med pære her.

pærekage

pærekage

Pærekage med marcipan

 

Hvis du mangler den bedste pærekage opskrift, så er mit bud her. Denne her er lige som jeg vil have det, dejlig saftig og blød (slet slet ikke tør) og alligevel med en lidt sprød kant og top. Jeg håber I kan bruge opskriften. Hvis I er mere til en pæretærte med mørdejsbund og marcipancreme, så prøv denne her.

Pæretærte med marcipan

Opskrift til 8 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

en times tid

Ingredienser

 • 150 g sukker
 • 150 g marcipan
 • 150 g smør (blødt)
 • 3 æg
 • 2 tsk. mandelessens
 • 150 g hvedemel
 • 1/2 tsk. salt
 • 3 pærer

Sådan gør du

 1. Tag smørret ud af køleskabet, så det kan nå at blive en smule mere blødt. Tænd også ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en luftig masse
 3. Tilsæt æg 1 af gangen imens der piskes.
 4. Kom så mandelessens, mel og salt ved og rør det godt sammen.
 5. Hæld dejen ud i en smurt tærteform
 6. Skær pærer ud i skiver eller både. Jeg beholdt skrællen på, men fjernede selvfølglig kernehuset og top og bund. Læg nu de her skiver af pære rundt i en cirkel med “skræl-siden” nedad, så der er plads til masser af pærer i kagen. Jeg lavede en ydercirkel og en indercirkel med pærer. Pres dem godt ned i dejen
 7. Bag kagen i 35 minutter. Drys så lidt ekstra sukker på toppen og bag kagen yderligt 10 minutter – så det kan karamellisere en smule.

Bedøm denne ret

pæretærte

Andre lækre kager som også kan spises med en god skefuld cremefraiche

 • æbletærte, når man har sagt pæretærte skal man også næsten sige æbletærte. Jeg elsker begge dele, æbler giver lidt mere syre til kagen end pærer gør. Så jeg er faktisk næsten på team æble-tærte, hvis jeg skulle vælge. Man skal man nogensinde det? Du kan jo prøve dem begge
 • rabarbertærte, en af bloggens mest populære opskrifter. Glimrende med en god skefuld cremefraiche til, eller flødeskum eller vaniljeis.
 • æblecrumble eller jordbær crumble

pæretærte

Følg med på instagram, på min Facebookside og/eller modtag mine nyhedsbreve helt gratis

Hvis I har lyst, er I velkomne til at kigge med ovre på min Instagramprofil, her viser jeg et udpluk af opskrifter frem. Jeg deler også en masse træningsinspiration og viser glimt fra vores nybyg projekt. Jeg har lavet nogle kategorier / højdepunkter, hvor man kan få lidt inspiration til madpakken, til børnevenlig mad, til glutenfri bagværk, madplaner og meget mere. Jeg håber I har lyst til at følge med der ovre.

Ellers er der min facebookside fuld af inspiration og ved at tilmelde dig mine nyhedsbreve (det er helt gratis) får du tilsendt mine madplaner til din email hver uge. Jeg forsøger altid at lave mine madplaner nemme og overskuelige, med tilgængelige råvarer som alle kan købes i Netto eller lignende. Jeg tænker madspild ind i dem, så råvarer og retter genbruges. Jeg forsøger at gøre retterne dejlig grønne og børnevenlige.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret