Opgangens store forvandling

Opgangens store forvandling: I indlægget her deler jeg en masse billeder både før renoveringen og efter. Jeg håber I kan få lidt inspiration, hvis I står overfor noget lignende.


Opgangens store forvandling

 

Jeg delte et lignende indlæg omkring vores køkken for et stykke tid siden, hvor jeg netop viste en masse før- og efterbilleder. Nu er det gangens tur, den har nemlig fået en lige så stor omgang. Da vi flyttede ind kom man ind i en egentlig meget lys og fin gang, men med et knap så kønt gulv. Desuden var den ret lille og proppet med skabe. Man gik ned til kældertrappen inde fra køkkenet, og vi ønskede mere plads i vores køkken – hvorfor vi lukkede denne nedgang til. Til gengæld åbnede vi så op ned til trappen fra vores opgang. På den måde kører trappen ligesom hele vejen igennem fra førstesalen og ned til kælderen.

Vi har stadig ikke verdens største gang, hvorfor vi desværre ikke har plads til bænke og andet lækkert opbevaring. Men taget størrelsen i betragtning, synes jeg opgangen er endt rigtig fin. Vi mangler stadig at få færdiggjort entreen, som man måske kan se på billedet. Men selve gangen man efterfølgende går ud i er ved at være på plads.

 

Gangen før (feb 2018)  opgangens store forvandling
Som man kan se var gangen lukket af, så man ikke kunne gå ned i kælderen. Da vi fik væltet skabet for enden af gangen, kan man se ind til køkkenet – hvor man nemlig gik ned til kælderen. Vi væltede desuden skabene under trappen, for at få en mere åben trappe, hvor man ikke skulle dukke sig og banke hovedet ind hele tiden

Her kommer efter-billederne (feb 2019)

opgangens store forvandling    opgangens store forvandling     opgangens store forvandling opgangens store forvandling

Opgangens store forvandling, det her er sket:

 

 • Nu har vi fjernet gulvtæppet i gangen og på trappen ned til kælderen, og heldigvis var der det fineste trægulv nedenunder – som er blevet slebet.
 • Vi har desuden fået et gelænder op ned til kælderen, hvor der før var skabe og efterfølgende et kæmpe hul lige ned over trappen (pænt upraktisk med små børn).
 • Vi har fået muret døren til der før var ind til køkkenet (den vej man kom ned i kælderen).
 • Vi har fået fjernet den dør der før skilte entre og gang. Og fået det hul mellem de to rum større, så det virker mere som et rum.
 • Dette samt en ny hoveddør med glas i giver meget mere lys ind i gangen.
 • Vi har fået sat spots op i loftet.
 • Fået malet vægge, lofte og trappen/gelænderet.
 • Vi har fået sat en stuk-liste rundt midt på væggen og malet nedenunder med farve
 • Vi har fået nye gulvlister op i hele gangen.
 • Vores kælder er gravet ud og der manglede derfor et trappetrin ned, da trappen ned til kælderen pludselig bare svævede i luften. Så det er også rettet til.
 • Hvis man kigger op af trappen til førstesalen, kan man ane bjælkerne deroppe. Det er også “nyt” – egentlig 110 år gamle, men de var i hvert fald ikke synlige da vi købte huset.

Vi mangler som sagt stadig ting ude i entreen, som nyt gulv, gulvlister og spartel rundt om den nye hoveddør. Men det kommer, ting tager tid (har jeg lært).

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre mad, træning, familieliv og boligbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage bl.a. mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej
  Ser rigtig godt ud har et lille spørgsmål er trappe trinene bejdset og hvis ,med hvilken farve/bejdse skal selv i gang med trappe projekt.
  Hilsen Grete

  1. Nej det tror jeg ikke de er – mener bare de er slebet. Det er vores håndværkere der gjorde det, så er ikke helt sikker 😉

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret