Mexisalat med majs og avocado

Denne her mexisalat er jo intet mindre end genial. De hele majskolbestykker dér, godt med limesaft, masser af avocado, syrlige cherrytomater og en lidt krads chili – mums! Her får I opskriften på mexicansk salat med majs.

mexisalat

Mexisalat med majs fra kolber

 

Få her en simpel opskrift på en perfekt salat de her forårs- eller sommeraftner. Den er perfekt sammen med grillmaden på terrassen. Hvis du alligevel har gang i grillen og griller kylling, pølser, spidskål osv., så smid lige de her majskolber på også. Det ville absolut kun gøre det bedre med grillstriber på majsene i salaten. Her får I den, en dejlig mexisalat svarende til 4 personer, hvis den er et tilbehør.

Mexicansk salat

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 2 majskolber
 • 250 g cherrytomater
 • 2 avocadoer
 • 1/2 rød chili
 • 1/2 rødløg
 • en god håndfuld koriander eller basilikum
 • 2 lime
 • 2 spsk. olie
 • godt med salt og peber

Sådan gør du

 1. Start med at få majskolberne kogte. Pil bladene af og kom dem i letsaltet vand i 15 minutters tid, til de er møre.
 2. Imens kan du klargøre resten af salaten: skyl cherrytomater og skær dem i halve – kom på en tallerken.
 3. Skær avocado i mindre stykker, rødløg hakkes fint og chili skæres i tynde ringe. Hak enten frisk koriander eller basilikum (begge dele kan bruges) lidt finere.
 4. Skær lime i både
 5. Når kolberne er kogte, skæres majs fra – behold gerne lidt større stykker af dem.
 6. Anret nu avocado, rødløg, chili, krydderurter, limebåde og majs over tomaterne.
 7. Brug saften fra et par af limebådene til at presse ud over salaten.
 8. Kom en smule olie henover + salt og peber.

Bedøm denne ret

mexisalat

Server din mexisalat sammen med

Grillmad! f.eks. kyllingebryst penslet med denne her marinade, grillede spidskål, padrons, tzatziki og en klassisk vandmelonsalat.

 

Mere mexicansk mad?

Det her køkken er jo så godt, faktisk er det vores yndlings køkken. Alt hvad der rimer på lime, koriander, chili, tortillaspandekager, nachos, avocado og guacamole er livret!! Derfor har vi også virkelig mange andre mexicanske retter her på siden. Her er et lille udpluk af nogle af vores favoritter:

 

Små justeringer i denne mexisalat

Her kommer lidt bud på hvordan man kan småjustere lidt i salaten. Vi har valgt at bruge majs fra kolber, hvilket klart er at foretrække. Det bliver meget bedre sådan, men altså – hvis du vil lave den i vintermånederne, kan du bruge majs fra dåse eller frost.

Kom gerne lidt peberfrugt i salaten. Skift rødløg ud med forårsløg, eller den røde chili ud med en grøn chili. I vores “dressing” har vi blot brugt olie, limesaft, salt og peber. Du kan også tilføje lidt stødt spidskommen og paprika til denne. Af friske krydderurter, bruger vi enten basilikum eller koriander hertil, koriander er klart mest mexi – men der er bare så mange der ikke bryder sig om det, og så kan man altså sagtens bruge frisk basilikum i stedet.

mexisalat

Instagram

Hop meget gerne ind på min instagramprofil og følg med. Her deler jeg hver dag madbilleder og opskrifter, og forsøger at inspirere over 80.000 danskere til sund og lækker hverdagsmad. Jeg håber, vi ses derinde!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret