Caprese

Tomater, mozzarella, basilikum og olivenolie. Så simpelt men så smukt. Og så smager sådan en omgang caprese salat, eller tomatsalat, jo bare hammergodt. Det er en oplagt salat til sommerens grillmiddage, men den går også virkelig godt til en pastaret eller noget lækkert brød, for eksempel focaccia, sammen med lidt ost og skinke.

caprese

Opskrift på caprese

 

Det er jo næsten ikke en opskrift, for det er faktisk bare tomater, der er skåret i skiver, mozzarella der er plukket og fordelt ovenpå tomatskiverne, olivenolie der er dryppet udover og så basilikum, flagesalt og peber på toppen. Meget, meget simpelt – og nogen gange behøver det bare ikke være mere omstændigt. Jeg synes i hvert fald sådan en caprese salad er super lækker.

Caprese

Opskrift til cirka 3-4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

5

Tilberedelsestid

5

Samlet tid

10

Ingredienser

 • 4-5 tomater
 • En kugle mozzarella
 • Basilikum
 • Olivenolie
 • Flagsalt og peber

Sådan gør du

 1. Skær tomaterne i skiver
 2. Anret tomatskiverne på et fad så de mere eller mindre dækker
 3. Dræn mozzarellaen og pluk den udover tomaterne
 4. Dryp olivenolie over tomat og ost
 5. Pynt med basilikum
 6. Drys med flagesalt og peber

Bedøm denne ret

caprese

Variation og udskiftning

Som den er i opskriften her, er den jo bare helt klassisk med fire ingredienser. Man kan også udskifte mozzarella med enten burrata eller feta. Tomatsalat med burrata eller tomatsalat med feta – altså mums! Det får vi godt nok også tit herhjemme. Og så synes jeg også, det kan være lækkert at tilføje rødløg eller avocado for lidt mere fylde. Man kunne også bygge sin caprese salat op på en bund af for eksempel rucola eller en anden slags salatblade. En balsamicoglace er i stedet for olivenolie kunne måske også være både flot og lækkert.

Jeg har faktisk en del opskrifter på tomatsalat i forskellige afskygninger. Prøv for eksempel også:

 

Hvad betyder caprese?

Det her er et spørgsmål jeg selv blev ret nysgerrig på, så derfor har jeg googlet mig frem til svaret. Men altså caprese-salaten stammer fra øen Capri, der ligger i det Tyrrhenske Hav ud for Italiens kyst. Navnet “caprese” henviser netop til denne ø, og retten er et symbol på det bedste fra Middelhavets madkultur. De røde tomater, hvide mozzarella og grønne basilikumblade repræsenterer de italienske nationalfarver, hvilket gør retten til en hyldest til Italien. Det er da en lidt fin historie!

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret