Brombær medaljer med vaniljecreme

Hold nu op en lækkert dessert, den her! Sprød, fedtet mørdejsbund, blød vaniljecreme og luftig brombærskum. Toppet med glasur og friske bær. Nedenfor finder du opskriften på brombær medaljer med vaniljecreme.

brombær medaljer

Brombær medaljer

 

Denne herlighed af en dessert har netop ramt bloggen. Smager hamrende godt, og så ser da de helt pæne ud! Perfekt til at servere for fødselsdagsgæsterne eller eftermiddagskaffen, hvis dén lige skal være lidt ekstra god. Jeg synes den har en perfekt balance mellem det søde og friske, samt i konsistenserne. De sprøde bunde er bare så lækre crunchy og fedtede, lige som de skal være. Så har vi den søde vaniljecreme, som gør sig selsksab af brombærskum og brombærsyltetøj, hvilket tilsætter en god syre til flødekagen. Kagen har vi toppet med glasur og friske bær – nogle af dem har fået en ekstra dut af brombærskummen.

Medaljer med vaniljecreme og brombærskum

Opskrift til 10-12 store medaljer

Samlet tid

2,5 time (inklusiv ventetid, mens cremen er på køl)

Ingredienser

Kager

 • 250 g smør
 • 190 g sukker
 • 1 æg
 • 450 g mel

Fyld

 • 1/2 brev pulver med kagecreme (vi brugte den fra Dr. Oetker)
 • 2,5 dl sødmælk til at røre kagecremen op med
 • 1/2 liter piskefløde
 • 1 glas brombærmarmelade

Desuden

 • Glasur til toppen (lavet af lidt flormelis, vand og evt. lidt blå og rød frugtfarve)
 • Friske brombær til pynt

Sådan gør du

VANILJECREMEN:

 1. Rør kagecremen sammen efter anvisningen på pakken. Sæt på køl med film hen over i minimum et par timer. Du kan også sagtens lave vaniljecremen dagen før, så du er sikker på, at den er helt kold, når den skal bruges.

 

KAGERNE:

 1. Rør ingredienserne til kagebundene sammen på en røremaskine med K-spaden, men kun indtil den smuldrede dej er lige ved at samle sig. Hæld dejen ud på bordet og gør det sidste arbejde med at samle dejen med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid.
 2. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Brug en udstikker eller toppen af et glas til at stikke runde kager ud med. Her kan du selv vælge størrelsen på dine medaljer – vores udstikker var 9 cm, men brug gerne en mindre. Med en udstikker på 9 cm. gav portionen 20 kager (dvs. til 10 medaljer).
 4. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad kagerne køle af på en rist.

 

SAML KAGERNE:

 1. Lav en glasur, som du kommer på toppen af halvdelen af de afkølede kager – disse skal fungere som låget af medaljerne.
 2. Pisk fløden til en let skum. Den skal kunne danne toppe, men pas på ikke at pisk den for meget. Rør flødeskummen sammen med cirka 5 spsk. brombærsyltetøj, eller så meget, som du synes.
 3. Kom brombærflødeskummen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt en høj krans på alle bundene.
 4. Indeni flødeskums-kransen kommes en god klat vaniljecreme og en skefuld brombærsyltetøj. Læg låg på kagerne.
 5. Pynt evt. toppen af medaljerne med en lille dut ekstra flødeskum og friske bær.

Bedøm denne ret

brombær medaljer

Lav meget nemt en anden variant af medaljer

Du kan faktisk meget nemt lave lige netop dén slags medalje du ønsker. Det kan være du hellere vil have medaljer med hindbærskum og vaniljecreme. I så fald kan du stadig følge opskriften, men du skifter bare brombærmarmeladen ud med hindbærmarmelade. Og så kan du jo pynte med friske hindbær i stedet for brombær. Det samme gælder hvis du ønsker medaljer med f.eks. jordbær, appelsin, solbær osv.

 

Andre desserter du kan servere for gæsterne

 • Berlinere med brombær cheesecake fyld. Fedtet og blød berliner, vendt i sukker og fyldt med en dejlig let-syrlig cheesecakefyld med brombær.
 • Valnøddelagkage. Den består af bløde, hjemmelavede bunde, karamelliserede valnødder, en skøn flødeskumscreme med chokoladestykker og appelsinskal – toppet med et lag kaffeglasur.
 • Små key lime pies. Først en fedtet og sprød mørdejsbund. Dernæst en drøngod frisk og syrlig lemon curd – toppet af med en sød marengs.
 • Nøddetuiles med nougatsmørcreme. Knasende sprøde nøddetuiles og en smørblød, cremet midte med smag af nougat og chokolade. Muuums.

brombær medaljer

Følger du mon med på Instagram?

Hvis ikke, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram profil – hvis du kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret