Madplan uge 5

Så er madplan uge 5 klar, den byder bla. på lidt grønne udgaver af klassikere som carbonara, koteletter i fad og toast med ost og skinke.

madplan uge 5

Så er den første måned af året allerede snart ved at være forbi. Jeg håber virkelig meget at jeg har kunne inspirere en masse af jer derude til at spise en masse lækre grøntsager. Januar er altid den bedste måned her på min blog og på min Instagramprofil. Det er den måned langt flest bestemmer sig for at leve lidt sundere og spise mere grønt. Det er den måned hvor rigtig mange derfor følger mine madplaner og besøger min side her. Jeg elsker derfor januar lidt ekstra. Det er bare vanvittigt fedt at alt det arbejde man laver bliver brugt. Det er så fedt at det faktisk kan hjælpe mange derude og give en masse inspiration til jer. Så et tak fra mig til jer, dejligt I bruger mine opskrifter.

Bare fordi januar så småt er forbi, håber jeg selvfølgelig I har lyst til at blive hængende alligevel. Måske I lige snupper en måned elle to mere med mine madplaner og opskrifter, det håber jeg.

Her er den 5 i rækken – en madplan til 2 voksne og børn ish. En madplan med nemme grønne retter som har fokus på at undgå madspild og genbruge dine lækre råvarer. Her er indkøbsliste nederst. Rigtig god februar også venner!

 

Madplan uge 5

 

 

Indkøbsliste

 

Grønt:

 • 2 blomkål
 • 1 agurk
 • 1 peberfrugt
 • 1 pose gulerødder
 • evt. 1 pose sukkerærter som gnavegrønt til mandag
 • 1 pose rødløg
 • 1 stor pakke champignon
 • 2 porrer
 • 1 pose skalotteløg, 1 net hvidløg
 • 1 stor pose frisk spinat
 • 1 aubergine
 • 2-3 squash
 • frisk rosmarin og persille
 • 500 g sød kartoffel
 • 1 broccoli
 • 1 pose almindelige kartofler
 • 250 g pastinak
 • 1 pakke ruccola
 • 1 bakke cherrytomater

 

Mejeri og kød:

 • 250 g bacon
 • 400 g kyllingebryst (gerne inderfilet)
 • 1 kg hakket oksekød
 • 800 g svinekoteletter, evt. mere hvis der skal være rester af koteletter i fad
 • måske knap 1 liter fløde, det skal bruges til både koteletter i fad og carbonara fordelt over flere dage.
 • 1 pakke smør
 • 1 pose revet ost
 • 1 pakke fetaost eller salatost
 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 1 parmesan ost

 

Andet:

 • salt, peber, oregano, timian, peberkorn, paprika, spidskommen, karry
 • 1 pose havregryn
 • 1 pose mel
 • 1 flaske olivenolie
 • 1 flaske æbleeddike
 • 1 flaske soya
 • 1 pose sukker
 • 1 dåse tomatpuré
 • 1 flaske rødvin
 • 1 bouillonterning (jeg bruger okse)
 • 1 pose rasp
 • 1 agavesirup eller flydende honning
 • 1 pose mandler

 

Min kogebog med hverdagsmad og madplaner

Se også meget gerne min kogebog, som ligeledes er proppet med nemme grønne retter for hele familien. I den er der også et kapitel med madplaner, som har indkøbslister med. Jeg synes selv min bog er blevet så fin og lige som jeg ønskede den. Hvis I har lyst til at lure på den, kan det gøres her. Hvis I har lyst til at støtte mig og bloggen, så kan den købes her.  Følg også meget gerne med på min Instagramprofil.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret