Madbrød med ost og persille

Den her opskrift på madbrød med ost og persille blev virkelig gode. De har en dejlig smag af cheddarost, sammen med smør og persille – bare en god kombination. De er luftige og bløde, med lidt crunch i skorpen. Lige som en snegl skal være, hvis du spørger mig. Jeg håber at du kan bruge opskriften, og at de falder i din smag!

madbrød med ost og persille

Opskrift på madbrød med ost og persille

 

Vi er ret vilde med de her madbrød med ost og persille. De er gode som eftermiddagssnack, med i picnic kurven eller som tilbehør til en buffet, sammen med alt mulig andet godt.

Madbrødene kan sagtens komme i fryseren. De er nemlig super gode til madpakken til enten dig selv eller ungerne – så har du altid lidt godt på fryse lageret. Hvis du synes de begynder at virke tørre, kan du evt. lige lune dem lidt.

 

Madbrød med ost og persille

Opskrift til 12 snegle

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 50 minutter

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Ingredienser

Dej

 • 4 dl lunken vand
 • 50 g gær
 • 100 g smør
 • 2 tsk. salt
 • 850 g hvedemel
 • 150 g cheddar
 • 100 g mozzarella

Fyld

 • 150 g smør
 • 100 g cheddarost
 • en god håndfuld persille
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Bland vand og gær i en skål.
 2. Tilsæt salt og smør
 3. Tilsæt mel. Rør dejen på en røremaskine indtil dejen slipper kanterne. Det tager som regel 7-8 minutter
 4. Tilsæt cheddar og mozzarella ost. Rør enten dejen igen med røremaskinen, ellers bare ælt det godt ind i dejen med fingerene.
 5. Sæt dejen til hævning med husholdningsfilm og et viskestykke hen over skålen. Filmen sikrer, at viskestykket ikke suger al fugten fra dejen. Lad dejen hæve i 60 minutter.
 6. Efter en time tændes ovnen på 200 grader
 7. Lav nu fyldet ved at komme alle tingene i en skål og røre det sammen
 8. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker
 9. Smør fyldet ud over det hele
 10. Rul til en pølse og skær skiver af
 11. Læg dem i muffinsforme
 12. Lad dem efterhæve i 20 min
 13. Pensl med et sammenpisket æg
 14. Bag midt i ovnen i små 20 minutter

Bedøm denne ret

madbrød med ost og persille

Andre varianter af dette madbrød?

Du kan sagtens eksperimentere med både fyldet og forme metoden. Du kan tilføje lidt mere fylde udover ost og persille – det kunne f.eks. være skinke strimler. Hvis smørrelsen skal have et twist, kunne du i stedet bruge basilikum eller purløg – evt. tilføje parmesan ost. I stedet for at lave smørblandingen, kunne man også sagtens smørre dejen med en bund af pesto – her er min hjemmelavet basilikumspesto.

I forhold til forme metoden, behøver man ikke lave snegle ud af dejen. Du kan måske give dig i kast med sno-metoden ligesom de her frøsnappere med pikantost. Der kan du også se en video, hvor jeg viser hvordan jeg snoer dejen.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret