Luksus havregryn med granola, bær og mandeldrik

Reklame for AXA

Luksus havregryn – her er en måde hvor på man lige kan give sine hverdags havregryn en tand ekstra kærlighed. Jeg har kommet mysli, frosne (optøede) bær, bananskiver og mandelmælk over. Noget som tager 5 minutter i alt – men som får den ellers lidt kedelig morgenmad til at ligne et festfyrværkeri.

luksus havregryn

luksus havregryn
luksus havregryn

Hvor end jeg gerne ville lave en masse fancy til min morgenmad, får jeg det bare ofte ikke gjort. Så her er hvad man knap kan kalde en opskrift, men på noget jeg rent faktisk spiser hver morgen. Havregryn med mælk, – bare i en lidt mere luksus udgave.

Jeg kommer blot lidt frosne bær i en skål og hælder kogende vand over, lader det ligge i et minut imens jeg hælder havregryn og granola i en anden skål. Så hælder jeg vandet fra bærerne, kommer dem over havregrynene sammen med skiver af banan og overhælder det hele med lidt iskoldt mandelmælk. Mums, det er virkelig lækkert.

I denne her morgenmad kommer det sødende fra bananskiverne og mandelmælken, som jeg synes smager ret sødt i sig selv (den kan også fås både med og uden sukker). Opskriften her rækker til to morgenmadsskåle

Luksus havregryn med granola og bær

 

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl AXA granola
 • 1 dl frosne hindbær
 • 1 dl frosne blåbær
 • 1 banan
 • 3 dl mandelmælk (eller mandeldrik, som det jo i virkeligheden hedder)

 

 1. Hæld bærerne i en skål og kom kogende vand over, så de dækkes – lad den stå i et minuts tid
 2. Kom havregryn og granola i dine morgenmadsskåle
 3. Skær en banan i skiver og kom over
 4. Hæld nu vandet fra bærerne og kom både hindbær og blåbær over i morgenmadsskålene
 5. Hæld til sidst mandelmælk over og nyd med det samme

luksus havregryn
Sukkerfri granola

Jeg har endnu en gang gået sammen med AXA og udviklet en opskrift med deres skønne sprøde sukkerfri granola. Tidligere indlæg kan ses her, dengang lavede jeg chia yoghurt med mangokompot og den sukkerfrie granola – også en hurtig og lækker morgenmad.
Denne her gang har jeg lavet noget virkelig simpelt, men ret lækkert og virkelig hurtigt.

Granolaen her er som sagt sukkerfri, der findes to varianter: én med kakao, mandler og tørret blåbær & én med hasselnødder, cashewnødder og tørrede æblestykker. Begge er lavet på havregryn, rugflader, bygflager og ristet kokos. De er enormt sprøde som en normal sukkerfyldt granola og så smager de virkelig skønt – ikke vildt søde, men det er jeg egentlig heller ikke meget til. Man kan jo selv smide lidt agavesirup over eller blot spise dem sammen med f.eks. frugt der søder, en grød som er sødet eller chiayoghurt med lidt vanilje og sirup i.

 

Endnu mere hverdagsmorgenmad:

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret