Kosttilskud – min dom efter 6 måneders test

Reklame for Nani

Kosttilskud er lidt af en jungle, jeg har efterhånden afprøvet en hel del. Men nu har jeg fundet min favorit på markedet. Der er flere grunde til hvorfor de her skiller sig ud, og hvorfor jeg synes de er så ekstra gode.

kosttilskud

Kosttilskud fra Nani – min favorit

 

Der er virkelig mange kosttilskud derude på markedet og vi er nok ikke rigtig i tvivl om at det kan være en god idé at supplere sin kost med lidt ekstra. Det kan selvfølgelig sagtens være du spiser enormt sundt og får dækket dine behov for vitaminer, mineraler, omega 3 osv. Så behøver du jo ikke at supplere, men altså jeg får ikke spist nok (desværre). Jeg får simpelthen ikke spist nok ansjoser eller sardiner til at dække omega 3 behovet. Jeg får heller ikke 600 g frugt og grønt (som jo gerne skal være mest grønt) hver dag. Jeg drikker ikke rigtig mælk (det er der en masse andre årsager til), hvilket gør jeg er lige low nok på calcium – selvom jeg spiser broccoli og grønkål af og til. Så jeg vil meget gerne tage kosttilskud.

 

Hvilke kosttilskud skal man vælge?

Så er spørgsmålet bare hvilke og hvor meget. Vi bliver jo bombarderet med anbefalinger, og lad os bare vær ærlige – det er mega dyrt. Jeg vil gerne tage de her tilskud, men jeg har heller ikke tænkt mig at bruge 2000 kr. om måneden på det. Man kan jo fristes til at vælge de billigste man kan finde, men er det helt godt?

 

Kvalitet fremfor kvantitet

Jeg vil personligt gerne have kvalitet ind i min krop og noget kroppen genkender, og derfor forstår at udnytte. Jeg vil gerne undgå for mange fyldsstoffer og andre unødvendige ting i sådan en kapsel, og jeg vil gerne have noget min krop ren faktisk bruger. I min optik er det langt bedre med kvalitet, frem for kvantitet. Så hellere købe noget ordentligt og så tage det hver anden dag, end at hamstre Matas for det billigste jeg kan finde – hvor min krop faktisk kun optager minimalt af det.

 

Så stødte jeg på Nani

I min jagt på de perfekte kosttilskud, faldt jeg over Nani. De holder endda til i Silkeborg, så de inviterede mig forbi deres kontor og produktion en dag for et lille halvt år siden. De fortalte mig om deres kosttilskud, og der vidste jeg bare at det var lige præcis deres jeg ville tage fremover. Det der gør at Nani skiller sig ud er netop den naturlige form af deres kosttilskud. De er organiske, rene, milde, plantebaserede, bæredygtige og uden unødvendige tilsætningsstoffer. De er genkendelige for kroppen, da de har samme form som mad. Eksempelvis består deres multivitamin bare af forskellige frugter og grøntsager, som har optaget vitaminer og mineraler – og så er de kommet i en kapsel! Intet andet. Og det er faktisk filosofien i alle deres tilskud – at kroppen forstår formen, fordi tilskuddet ligner mad.

 

Måden de laver kosttilskud på

Nani laver deres kosttilskud ud fra 2 forskellige metoder: foodstate og whole food. Det kan være fødevarer som er rige på særlige næringsstoffer, som så er tørret og pulveriseret og kommet i en kapsel. Det kan også være frugt og grønt, som har fået groet eller fermenteret vitaminer og mineraler ind i sig. F.eks. hvis man vander en plante eller alge med jern- eller zinkholdigt vand. Så får planten de her mineraler bygget ind i sine blade og igen tørres og pulveriseres det, og indkapsles. Virkelig smart og ikke mindst, virkelig naturligt.

 

Nu ved jeg så hvorfra mine tilskud skal være, men hvilke skal jeg så vælge?

Som overskriften siger, har jeg endelig fundet frem til den leverandør af kosttilskud jeg ønsker at benytte og støtte. Men hvilke skal jeg så vælge? Da jeg var på besøg hos Nani, så jeg jo deres produktion og de fortalte mig om deres filosofi når det kommer til det her med naturlighed og renhed. Men jeg fik også lidt undervisning i de forskellige tilskud. Om man f.eks. har nok i deres multivitamin og fiskeolie Eller om man/jeg skal supplere med mælkesyrebakterier, calcium eller noget helt andet. Jeg kom hjem med følgende pakke, som jeg nu har taget lige siden:

  • Multi vitamin til 498 kr (holder 5 måneder), den indeholder bare rigtig mange vitaminer, magnesium, zink og en masse andet – alle på en base af frugt og grønt.
  • Fiskeolie – vildlaks omega 3 til 488 kr (holder til 2,5 måned står der på flasken – men min har holdt længere tid)
  • PRÆ+PROBIOTIKA til 288 kr (holder en måned). Denne tager jeg for at støtte min fordøjelse. Fordøjelsen har kæmpe sammenhæng med vores hud. Jeg har tidligere døjet rigtig megte med min hud, derfor prioriterer jeg at støtte så godt jeg kan både indefra og udefra.
  • Organisk calcium til 178 (til 3 måneders forbrug). Denne tager jeg mest fordi både ungerne og jeg ikke får så meget mælk. Til ungerne knækker jeg den og hælder indholdet i et glas, det opløses og kan ikke smages. Det hedder spøgelsesvand her hjemme og er et kæmpe hit.
  • Multi vitamin til børn til 398 (som holder 2-3 måneder), disse er lavet som vingummibamser og er også et kæmpe hit her hjemme.

 

Det var hvad jeg gik med – og ja det løber da op, men for lidt over 500 kr om måneden er jeg dækket ind med alt det jeg gerne vil – af kosttilskud i den højeste kvalitet. Man kan jo tage f.eks. calcium og mælkesyrebakterier i perioder, så det ikke er hver måned, og som sagt vil jeg også hellere tage disse hver anden dag, end en billig udgave som tages hver dag.

 

Kan der mærkes forskel efter 6 måneder?

Jeg har nu taget denne her “pakke” i et halvt års tid og det er svært at sige præcist hvad jeg  mærker, da jeg jo ikke har taget nogle bestemte test hverken inden eller efter. Det hele er en subjektiv vurdering og man vender sig jo hurtigt til noget nyt. Det er det samme når jeg spørger mine akupunkturklienter efter et forløb om de kan mærke forskel. Mange trækker lidt på den og er i tvivl. Når jeg så spørger ind til de konkrete ting de kom med fra start, “er du stadig træt, svimmel, har du stadig forstoppelse, vågner du stadig mange gange om natten” osv. – så har alle oplevet en forskel. Man vender sig hurtigt til det nye og glemmer det dårlige. Så mit svar er nogenlunde det samme:

“Min fordøjelse er super, min hud er endelig blevet super, jeg har fint med energi og overskud og jeg sover rigtig godt om natten” 

Det kan jo være så meget der hjælper til disse ting også, og jeg ved ikke hvordan jeg havde haft det hvis jeg ikke tog tilskuddene. Men jeg er virkelig glad for at jeg får det gjort og jeg har det super godt i maven over at det er af den bedste kvalitet.

 

Tidligere indlæg med Nani

Se tidligere indlæg med Nani her (interview med Tina Lykkegård) samt her (intro da jeg startede)

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret