Koldskål cheesecake i glas

Koldskål er den ultimative sommerspise. Her er den kombineret med en anden klassiker, nemlig cheesecake. I min koldskål cheesecake er kiksebunden skiftet ud med en bund af kammerjunkere, og den friske koldskåls-ostecreme smager skønt af vanilje og citron. Portionsanrettet i små, appetitlige glas har du en perfekt dessert til sommerens grillaftener.

Koldskålscheesecake

Koldskål cheesecake

Koldskål cheesecake opskrift

Cheesecake er genial, fordi den kan forberedes i god tid, og fordi den kan laves i et hav af forskellige varianter. Ud over at smage af sol og sommer er koldskålscheesecaken mere frisk end andre cheesecakes, både pga. mascarpone-cremen og det lille strejf af citron.

Her får du min opskrift på den lækreste cheesecake i en koldskåls-version. Opskriften rækker til cirka 10 glas, hvis du portionsanretter, men du kan også sagtens bruge en stor springform i stedet. Hvis du bruger dette, skal du blot lave halvdelen af portionen. Opskriften her rækker nemlig til 2 *springform.

Koldskålscheesecake

Opskrift til 10 små glas

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer på køl

Samlet tid

3,5 timer

Ingredienser

Bund

 • 240 g kammerjunker
 • 100 g smør

Koldskålsmousse

 • 4 blade husblas
 • 1 dl mælk
 • 4 dl kærnemælk
 • 200 g mascarpone
 • 4 æggeblommer
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 100 g sukker
 • skal fra 1 økologisk citron

Pynt

 • Jordbær
 • Mynteblade
 • Kammerjunker

Sådan gør du

 1. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter, til de er helt bløde.
 2. Imens kan du lave dine bunde: blend kammerjunker til mel og rør det sammen med smeltet smør. Pres det i bunden af glassene
 3. Varm mælken op, ikke så det koger – men bare så det er let varmt, og kom det i en stor skål.
 4. Tag husblas op af det kolde vand, der kasseres. Husblas presses fri for væske og kommes over i den varme mælk. Rør så det opløses.
 5. Kom kærnemælk og mascarpone ved og rør godt – brug evt. en elpisker her.
 6. I en anden skål piskes æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt (også med elpisker). Vend forsigtigt denne blanding over i skålen med de resterende ingredienser.
 7. Riv citronskal herned i og vend det rundt. Kom det over bundene og stil på køl i mindst 3 timer.
 8. Pynt med skårne jordbær, frisk mynte eller citronmelisse og lidt knuste kammerjunker

Bedøm denne ret

Cheesecake

Koldskålscheesecake i glas

Hvor længe kan cheesecake holde sig?

Det gode ved cheesecake er, at den er allerbedst, hvis den laves dagen før. Så står desserten klar i køleskabet, mens du kan hygge dig med dine gæster. Koldskål cheesecake kan sagtens holde sig god i minimum 2 dage på køl, så hvis dine gæster (mod forventning) ikke spiser op, kan du sagtens spise resterne i dagene efter.

Cheesecake kan faktisk også godt fryses, selvom den er allerbedst frisk.

 

Gode tips til din koldskål cheesecake

 • Frygter du husblas? Hvis du vil være sikker på, at den ikke skiller, kan du starte med at røre et par spsk. blandet kærnemælk og mascarpone i den lune husblas. Derefter rører du al husblassen over i skålen med resten af kærnemælken og mascarponen. På den måde reguleres temperaturen langsomt, så din husblas ikke skiller. Jeg havde dog ikke problemer med det på den metode opskriften dikterer – hvor husblas opløses i den varme mælk og derefter blandes med den kolde kærnemælk og mascarpone.
 • Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din kage, kan du selv bage kammerjunkerne, som bruges til bunden. Så er den 100 % hjemmelavet, hvilket jo også er lidt sejt at kunne sige til sine gæster.

 

Andre forslag

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Sinne
   Jeg ville ok bruge et ekstra blad husblas, hvis jeg skulle lave dem i bageringe frem for glas, bare lige for at være på den sikre side. Men jeg tror nu faktisk de ville stå pænt i ringene, har bare ikke lige prøvet – så tør ikke love det 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret