Køkken inspiration, før- og efterbilleder

Køkken inspiration – i indlægget her deler jeg en masse billeder af vores køkken. Både som det ser ud nu, men også før vi overtog. Det har nemlig set noget anderledes ud. Jeg skriver lidt om vores overvejelser og linker til de forskellige køb. Jeg håber I kan få lidt inspiration, hvis I også kigger nyt køkken.

køkken inspiration
køkken inspiration

Køkken inspiration

Jeg har tidligere vist et par billeder af vores køkken frem på Instagram og har fået rigtig mange spørgsmål til det. Så nu samler jeg lidt svar her og håber I kan bruge det. Vi har revet det gamle køkken helt ned og sat et nyt op, så her er også en række før- og efterbilleder til de nysgerrige.

 

Køkkenet før

Før var køkkenet et lukket rum, med en dør fra spisestuen. Der var et enkelt vindue derinde og rummet var småt og mørkt. Der var også en dør ned til kældertrappen herfra, hvorfor der pludselig ikke var meget plads tilbage at gøre godt med ift. opbevaring og bordplads. Egentlig var planen at mure op hvor døren var (og lave ny nedgang til kælderen), samt at vælte væggen mellem spisestue og køkken og i stedet sætte en køkken-ø ind. Det har også hele tiden været planen at skifte bordplade og emhætte, men det var så også det.

Vi ville altså genbruge alle skabe og fronter. Vi ville ikke skifte gulvet, armatur, ovnen, kogepladen, køleskabet eller opvaskemaskinen. Vi ville egentlig ikke male og vi ville heller ikke røre loftet. Meeen.. Det holdt så ikke helt.

Da vi fik væltet væggen og mere lys strømmede ind, kunne man rigtig se hvor slidt det gamle køkken egentlig var. At de hvide fronter slet ikke var hvide længere og at en ny køkken-ø ville være en alt for stor kontrast til det gamle køkken. Da væggen blev væltet, skulle vi have en bærende bjælke ind, og der hvor væggen stod var gulvet helt ødelagt. Hvis bordpladen skulle af, røg vasken jo også. Hvis emhætten skulle væk, skulle der jo males og købes en ny. Så.. Alt er endt med at blive skiftet.

 

Her er køkkenet inden

En stålbordplade er sådan set meget fedt, men så skal den altså være helt tynd. Til højre for vasken er døren ned til kælderen. Som I kan se var der stort set ingen bordplads og sket heller ikke nok opbevaringsplads. Jeg laver jo virkelig meget mad og har virkelig mange køkkenmaskiner, så det der går slet ikke ;D Det sidste billede er taget fra spisestuen ind mod køkkenet. Det er denne væg der siden blev revet ned.køkken inspiration
køkken inspiration

Køkkenet efter

Selve køkkenet er en kombi af IKEA og Formplus som laver snedker løsninger til netop IKEA kabinetter. Skelettet er altså fra IKEA og så har vi fået skiftet alt indmaden ud, så der er træskuffer i massiv eg over alt. Vi har valgt at få skuffer over det hele frem for skabe. Fronterne er også skiftet til snedkermodellen og er i mørk eg.
Bordpladen er en hvid corian med underlimet sort mat vask. Armatur er et alternativ til den klassiske Quooker, denne er fra Taurus og kan også lave kogende vand. Den har vi ligeledes valgt i sort.

Emhætten er fra Silverline. Kogepladen er en 80 cm bred induktionskogeplade fra Witt. Ovnen er i sort fra Gorenje og opvaskemaskinen fra Electrolux (købt i IKEA), det samme er køleskabet. Desuden har vi et lille vinkøleskab som er fra Mquvee der lige passede ind med 20 cm vi havde til overs.

Vi har fået lavet loftet og sat spots op. Gulvet er i linoleum, hvilket jeg var lidt skeptisk omkring – men slet ikke har fortrudt. Det er SÅ praktisk. Vi mangler stadig at få en skinne på gulvet i overgangen fra køkkenet til trægulvet og så mangler vi at få nogle hvide mosaik-sten på væggen over komfuret. Rundt omkring loftkanten har vi sat en stukkant op (som egentlig bare er flamingo). Hylden er fra Housedoctor, uret er fra Bolia og farven på væggen kan I få i dette indlæg.

 

Køkken inspiration – her er køkkenet som det ser ud nu.

køkken inspiration køkken inspiration

Vores overvejelser

Jeg ELSKER det! Jeg synes både det er rigtig pænt og så er det hammer funktionelt. Jeg elsker at det er i åben forbindelse med stue og spisestue, da jeg er meget i køkkenet og derfor samtidig kan være sammen med familien og gæster. Jeg elsker den bredde køkken-ø, hvor jeg har masser af bordplads og hvor Noah rigtig tit sidder med og hjælper. Jeg elsker at der er masser af skuffeplads, vandhanen der kan lave kogende vand. Jeg elsker at ovnen er oppe i højde, at gulvet er så mega praktisk at gøre rent og at bordpladen er nem at holde. Desuden er jeg ret vild med at opvaskemaskinen lyser ned i gulvet ift. hvor lang tid der er igen.

Vi var lidt i tvivl om vi skulle have gaskomfur, men endte med induktion. Vi sparede en indbygget mikroovn og kaffemaskine væk, selvom det er møglækkert. Vi valgte brede skuffer inde i køkkenet og de smalle ud til spisestuen, igen for at spare (da de smalle var langt dyrere). Vi kunne godt tænke os et brede vindue ud til haven i køkkenet – det bliver vist på sigt. Hvis vi skulle lave noget om, har jeg stort set intet. Lyset måtte gerne kunne dæmpes, det kan det desværre ikke. Måske ville jeg egentlig hellere have haft vandhanen i kobber fremfor sort, men er bange for det alligevel er alt for sart.

Håber indlægget kan bruges, hvis nogle af jer står og skal vælge køkken. Hvis I skulle have flere spørgsmål, bare fyr løs.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre mad, træning, familieliv og boligbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage bl.a. mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hejsa. Så fint køkken. Jeg er nysgerrig på om I mon har fortrudt at køkkenøen ikke er til at sidde ved (altså med en bordplade der går længere ud end skabene).
  Du skriver at du tit har dit barn med i køkkenet, men sidder han så blot på bordet?
  Vi har tre børn og jeg tænker de ville elske at sidde ved køkkenøen og være mad eller lave lektier, tegne eller lignende. Men jeg elsker udtrykket i en køkkenø UDEN udhæng (altså en der ser ud som jeres). Så jeg er lidt i et dilemma og håber du vil dele dine tanker.
  TAK 🙏

  1. Hej Berit. Nej det har vi faktisk ikke. Synes ikke der var plads der for enden. Og vi overvejede barstole der hvor vi har skufferne nu. Det kunne også være fedt at have folk (børnene) til at sidde der. Men så ville vi også mangle opbevaringspladsen. Så umiddelbart er vi ret tilfredse med resultatet. Lige til køkkenet har jeg faktisk ingen rettelser eller noget jeg har fortrudt 🙂

 2. Super flot køkken! Og pudsigt vores (eller ihvertfald som vi ønsker) er præcis det samme materiale og samme opbygning. Vi er dog lidt i tvivl i forhold til udnyttelse af plads i hjørnerne- hvad har i valgt der? Skuffer med skjult hul inden bag, karussel eller hvordan??

  1. Hej Louise.
   Ej hvor sjovt, og tak – det må jo betyde du kan lide vores stil 😉 hehe..
   Vi har i det ene hjørne et hjørneskab med hylder – sådan et man skal række sig lidt efter at komme ind i. I det andet hjørne har vi intet, – egentlig blot mistet pladsen. Men det var fordi vi gerne ville have skuffer fra begge sider, som gør man ikke kan komme ind til hjørnet 🙂

 3. Hej Julie! Sååå flot køkken, det kan jeg godt forstå I er glade for! Og sådan en lækker mørk træfarve <3 Projektet minder meget om det vi står overfor, og vil du måske hjælpe mig med et par spørgsmål: hvad er målene på jeres køkken (fx længden på “køkkenøen”, længden på den lange væg under vinduet)? Og hvad har I valgt i hjørnerne – hjørneskabe, eller er hjørnerne uudnyttede? Og hvad er det der til højre for opvaskeren? 🙂 Tak!

  1. Hej Louise. Mange mange tak. Længden p køkkenøen er vist knap 170. Den lange væg er omkring 3,80.. Vi har i det ene hjørne et hjørneskab med hylder – sådan et man skal række sig lidt efter at komme ind i. I det andet hjørne har vi intet, – egentlig blot mistet pladsen. Men det var fordi vi gerne ville have skuffer fra begge sider, som gør man ikke kan komme ind til hjørnet. Til venstre for opvaskeren har vi først et 20 cm skab til opvaskemiddel, poser og opvasketabs.. Til højre for har vi et lille vinkøleskab 🙂

 4. Hej?
  Rigtig flot køkken??
  Vi skal til at have nyt. Vi har også kigget på hvid corian bordplade og evt sort vask. Men er det til at holde pænt??‍♀️

  1. Det er vildt nemt at holde rent. Vi fik ved en fejl først leveret en stålvask, og den var slet ikke lige så praktisk at holde som den sorte er. Den hvide bordplade er virkelig også god og nem at tørre over med en klud 🙂

 5. I kan “bare” få smidt en dæmper på jeres stikkontakt. Selvfølgelig under forudsætning af, at jeres spots er dæmpbare. Min kæreste gjorde det ud til vores badeværelse og det tog ikke mere end fem min. Men han er så også elektriker, så det er nok dumt at sammenligne ?‍♀️ men det burde være lige til at få skiftet ?

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret