Knækbrød med hytteost og laks

Her er et bud på en meget nem og simpel frokost, som mætter godt, og som er dejlig nærende. Nemlig knækbrød med hytteost og laks samt et spejlæg og avocado.

Knækbrød med hytteost og laks

Knækbrød med hytteost og laks

 

Hvis du er ude efter et alternativ til leverpostejsmaden på rugbrød, som er så nem at klappe sammen i hverdagene, hvor frokosten skal være nem. Så prøv denne her frokost. Den er nemlig både nem, mættende, sund, nærende og velsmagende. Tag et stykke knækbrød, eller ristet rugbrød, franskbrød .. og kom en god skefuld hytteost på. Kom lidt laks på, kom et spejlæg på samt en halv avocado og pynt som du vil. F.eks. med salt, peber og chiliflager. Det kunne også være med karse, rød skovsyre eller anden krydderurt. Jeg har blot købt knækbrødet. Men du kan også bage knækbrød selv. Eller bage franskbrød selv.

Knækbrød med laks, hytteost og spejlæg

Opskrift til Til 1 mad

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 1 knækbrød
 • 3 spsk. hytteost
 • 1 skive røget laks
 • 1 æg + all round krydder
 • 1/2 avocado
 • lidt af et forårsløg
 • en smule sort peber og chiliflager
 • en smule chilimayo til toppen

Sådan gør du

 1. Læg et stykke knækbrød på en tallerken og kom hytteost  + laks på
 2. Lav dig et spejlæg og krydr det – læg det over din laks
 3. Snit forårsløg fint og skær avocado i tynde skiver, læg begge ting på din mad
 4. Drys med peber og chiliflager og kom lidt chilimayo over

Bedøm denne ret

Se også en video her af knækbrød med hytteost og laks

Skift gerne ud i fyldet

Du kan også smøre dit knækbrød med en form for spread, f.eks. en chilimayo eller en haydari. Selve hytteosten kan erstattes af andre oste, men jeg synes egentlig denne her ret neutrale og anonyme ostesmag passer meget godt til laks og spejlæg. Så kan du komme skiver af tomat eller agurk på. Måske syltede rødløg.

 

Frokost til hverdag og frokost til gæster

Jeg har kategoriseret de her knækbrød med hytteost og laks som “frokost til hverdag” – det kunne også være en frokost til gæster. Men her tænker jeg mere på mad, som jeg ville servere hvis vi inviterede venner over til lidt lækker frokost. I sådan en situation tror jeg ikke jeg ville servere knækbrød med spejlæg. Men mere sådan noget som byg dine egne bagels med forskelligt fyld. Eller byg dine egne vietnamesiske bao. Det kunne også være bahn mi bowls, alt sådan noget synes jeg er virkelig lækkert gæstefrokost. Men til hverdag, er de her knækbrød helt super og luksus. Se flere bud på gæste frokost retter her.

 

Andre mættende og nemme frokoster

knækbrød med hytteost og laks

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret