Kartofler med sennepsdressing

Kartofler med sennepsdressing, asparges, friske urter, høvlet fast ost og ristede pinjekerner. Perfekt tilbehør hvis du spørger mig. Tjek forslag til servering og få opskriften i indlægget her.

Kartofler med sennepsdressing

Kartofler med sennepsdressing

Her får du et skønt grønt tilbehør til maden. Et alternativ til de klassiske kogte kartofler. Kartoflerne her koges også, jeg beholder skrællen på og køber blot økologiske. Så vener jeg dem i en sennepsdressing og drysser lidt høvlet ost, pinjekerner og persille ud over. Et virkelig godt tilbehør til kød, måske sammen med en simpel salat. Jeg kommer med flere serveringsforslag nedenfor. Jeg blev inspireret af min veninde Stinna til de her kartofler. Jeg har set nogle der minder om på hendes side og fik lyst til at lave tilbehøret selv. Jeg har dog tilføjet asparges og basilikum til mine og undladt purløg og hvidløg som hun har med. Jeg har også brugt en anden ost – men jeg synes alligevel Stinna skal have lidt credit for sin lækre opskrift.

Kartofler med sennepsdressing

Opskrift til 2-4 som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 1 kg kartofler
 • 1/4 dl olie
 • 1 god spsk. sød sennep
 • 1 tsk. honning
 • godt med salt og peber
 • 7-8 grønne asparges
 • 1 spsk. pinjekerner
 • frisk basilikum og persille (en lille håndfuld af hver)
 • 2 spsk. høvlet ost (jeg bruger en fast cheddar eller havarti, men du kan også bruge parmesan)

Sådan gør du

 1. Skyl kartoflerne grundigt, jeg beholder skrællen på og køber økologiske
 2. Skær dem i halve eller kvarte og kog i letsaltet vand til de er møre
 3. Imens de koger vendes dressingen sammen i en skål: olie, sennep, honning, salt og peber
 4. Asparges skylles og enden knækkes af. Skær dem i mindre stykker. Hvis du foretrækker dem blancherede, så giv dem en hurtigt tur i kogende vand, bare lige 2 minutter.
 5. Bland kartofler og asparges sammen i en skål og vend det rundt i dressingen
 6. Hak persille og basilikum, og drys over
 7. Høvl lidt ost
 8. Top med ristede pinjekerner (de har bare været en tur på en tør pande i et par minutter til de tager farve)

Bedøm denne ret

Spis dine kartofler med sennepsdressing sammen med

Her kommer lidt idéer til noget du kan spise sammen med dine kartofler med sennepsdressing. Her er først forslag til kød, det kunne også sagtens have været noget fisk. Men de her idéer er dem vi selv ofte får her hjemme. Ud over kødet, ville jeg servere en simpel salat her til eller lidt gnavegrønt. Mine børn foretrækker klart lidt gnavegrønt, så har du børn der skal spise med, kan du servere lidt agurk, peberfrugt, gulerodsstave, avocado, måske lidt ærter og majs til. Desuden ville jeg undlade sennepsdressingen her til – til dem.

 

Andre slags grønne tilbehør og kartoffel opskrifter

Vild med kartofler? Se min kategori her med en masse kartoffel inspiration. Her er både flødekartofler, brunede kartofler, ovnbagte kartofler, kartoffelsalat, pommes og en masse andet godt.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret