Kartoffelmos

Kartoffelmos er et virkeligt nemt tilbehør til diverse gryderetter, simreretter og kødsaucer. Og så plejer de fleste børn også at være vilde med kartoffelmos – sådan er det i hvert fald herhjemme!

mos

Kartoffelmos opskrift

Her får I min opskrift på en helt klassisk kartoffelmos. Denne variant er altså udelukkende lavet på kartofler. Men kartoffelmos kan man også sagtens snige nogle grøntsager ind i, uden at børnene og resten af familien opdager det. Du kan eksempelvis prøve at eksperimentere med at putte blomkål, broccoli, forskellige rodfrugter og knoldselleri i mosen.

Nedenfor kommer jeg med forslag til, hvad du kan servere din mos sammen med.

Opskrift til 4 portioner

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 700 g kartofler koges i letsaltet vand
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde eller mælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og skær dem ud i lidt mindre stykker.
  2. Kog dem i letsaltet vand til de er møre
  3. Mos dem groft med en gaffel i en skål
  4. Kom smør, mælk/fløde og salt og peber ved og pisk med en elpisker

Bedøm denne ret

kartoffelmos kartoffelmos

Server kartoffelmos sammen med…

Jeg har masser af gryderetter og simreretter inde på min side, som du kan tage et kig på. Du finder oversigten over dem alle her. Her er eksempelvis gullash, jægergryde og gryderet med oksekød og flødesauce. Mosen kan også bruges til en omgang brændende kærlighed eller millionbøf.

Mosen kan jo også sagtens servers sammen med kød, der ikke er gryderetter. Eksempelvis frikadeller, fyldte kyllingebryster eller lignende.

 

Kartofler som tilbehør

Derudover har jeg også en kategori, som hedder “Kartofler som tilbehør“. Her finder du kartofler serveret på forskellige måde – bl.a. flødekartofler, kartofler med fyld, ovnkartofler, kartoffelsalat og forskellige slags fritter.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad med masser af grønt. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Står du lige og mangler inspiration til næste uges madplan, så kan du finde hele oversigten over alle madplanerne her. Jeg har forskellige typer af madplaner – både den budgetvenlige, den kaloriefattige, den hurtige, den børnevenlige, osv. Jeg håber, du finder noget, der passer ind hjemme hos jer. Alle madplanerne har tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret