Gryderet med oksekød og flødesauce

Her er en opskrift på den bedste gryderet, som smager virkelig godt og har den bedste bløde flødesauce. Den er fuld af grøntsager, oksekød og varme krydderier. Af grønt har jeg valgt gulerødder, løg, cherrytomater, broccoli og peberfrugt. Du kan sagtens justere lidt og skære til og fra efter behag. Af kød i denne gryderet har jeg brugt skært oksekød og bacon. Som smag i flødesaucen har jeg brugt tomatpuré, paprika, oregano, salt og peber. Gryderetten er serveret til en kartoffelmos, men her kan du også sagtens bruge ris. Jeg håber du har lyst til at give denne gryderet en chance.

gryderet med flødesauce

Gryderet med oksekød og flødesauce

Her er en virkelig typisk Julie ret, det er bare alt det jeg elsker i en ret. En masse smag og varme, mørt oksekød, en hulans masse grønt og så en krydret flødesauce. Snasket og lige som jeg elsker det. Planen var egentlig at koge ris til, men eftersom skabet åbenbart var tomt, lavede vi i stedet en sød kartoffel mos. Det blev heller ikke værst, men næste gang koger jeg dog nogle grove ris.

Retten kom sig af at min søster kom og pralede af sine mormor-evner i køkkenet i weekenden, hvor hun lavede bøf stroganof. Så jeg fik pludselig virkelig meget lyst til en form for gryderet selv. Så min intension i Netto var at handle ind til denne ret, men da jeg var kommet afsted uden telefon måtte jeg gætte mig lidt til hvad sådan en ret indeholder (jeg glemte bl.a. at købe champignon). Da jeg så kom hjem (meget sulten og absolut ikke i humør til at vente flere timer på maden), sadlede jeg lidt om. En bøf stroganof skal stå en time og simre, det er vi nogle der ikke har tålmodighed til. Der skal heller ikke nogle grøntsager i en bøf stroganof, jeg elsker grøntsager, jeg synes de smager skønt og fylder rigtig godt i en ret. Så du kan nok høre, jeg bevæger mig længere og længere væk fra den ret, hvorfor jeg nok heller ikke kan kalde retten det længere.

Om ikke andet blev denne her gryderet vanvittig lækker og jeg glæder mig allerede til at skal spise det igen i aften. Her er nok til 4 voksne. Jeg kom lidt forårsløg og ristet bacon på toppen af gryderetten

 

Opskrift på gryderet med oksekød

 • 3 spsk. olie til stegning
 • 600 g skært oksekød
 • 150 g bacon
 • 1 spsk. paprika
 • 1/2 tsk. peber
 • 1 tsk. salt
 • 3 små gulerødder
 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 1 håndfuld cherry tomater
 • 200 g broccoli
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 1 dl  vand
 • 1/2 liter madlavningsfløde (jeg brugte 18 %) du kan også bruge piskefløde
 • 1/2 spsk oregano

 

Sød kartoffelmos

 • 700 g sød kartoffel
 • 1-1,5 liter vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 3 spsk. skyr eller cremefraiche

 

Sådan laver du denne gryderet

 1. Rengør de søde kartofler og skær dem i mindre stykker (jeg beholdt skrællen på)
 2. Kom vandet i en gryde og få det op at koge, når det gør det – tilsæt de søde kartofler
 3. Imens laver du selve retten ved at komme olie i en pande eller en wok og kom kød, paprika, salt og peber på panden, rist det hurtigt af (bare så det får lidt farve på alle leder og kanter, men stadig er rå inden i)
 4. Tag kødet af panden og kom det i en skål (sammen med den væske det har afgivet)
 5. Kom nu bacon på panden og svits det sprødt
 6. Skær imens grøntsagerne i den størrelse du ønsker.
 7. Tag bacon af og kom også dette i en skål.
 8. Brug blot fedtet fra din bacon til at stege grøntsagerne i.
 9. Når de er blevet let bløde og møre, tilsætter du tomatpuré og vand og vender det rundt på panden
 10. Kom fløden ved og hæld kødet (plus væsken herfra) ned på panden igen
 11. Lad det hele simre i 10-15 minutter ved middel varme, smag til med oregano og evt. lidt mere salt og peber
 12. Imens det simrer, kan du færdiggøre din mos. Når de søde kartofler er bløde, hælder du vandet fra dem og kommer lidt salt og skyr ned til dem. Stavblend og hæld det over i en skål
 13. Anret nu din søde kartoffel mos sammen med din wokret og drys lidt forårsløg og bacon på toppen.

gryderet med oksekød
gryderet med oksekød og flødesauce

Andre simreretter og gryderetter

 

Instagram

Føle meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og inspiration til maden

Kommentarer

 1. Hej Jenny. En bouf Stroganoff skal så afgjort simre, fordi en Bouf Stroganoff bliver normalt “siger og skriver “normalt” lavet af SKÆRT OKSEKØD, som kan være lidt sejt, men med masser af smag i, men det kan sagtens være godt kød

 2. @Jenny
  Din måde at se tingene på er helt forkert, smag dig frem og hvis du ikke er vild med rødt kød så skal man for fanden ikke have rødt kød.
  Hvis man derimod godt kan lide rødt kød så gør man jo bare som man vild.
  Så langt havde du ikke tænkt?
  PS:
  Det ser super lækkert ud julie.

  1. Hej Troels. Tak for din opbakning og dejligt du synes det ser super lækkert ud 😀
   Helt enig i at der ikke er noget i denne verden som “SKAL være sådan” – det er vel ofte en smags sag :o)

 3. Hej Julie
  Jeg ved ikke, hvem der har ledt dig på afveje, men en bøfstroganof skal absolut ikke så og simre. Tvært i mod skal du bruge godt bøfkød, de kun lige steges før det vendes sammen med resten og serveres, så det stadig er rosa i midten.

  1. Hej Jenny.
   Det er vel en smagssag, hvordan man ønsker sit kød. Hvis du er til rosa kød, steger du selvfølgelig bare sådan 🙂 Nu er denne ret som sagt ikke en stroganoff, så jeg synes den bliver bedst som fremgangsmåden angiver 🙂 Kh. Julie

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret