Kartoffelmadder

Kartoffelmadder går bare aldrig af mode. Det er og bliver en af de skønne smørrebrød man kan få sig. Kartoffel, mayo og flagesalt – så behøver man ikke meget mere. Måske lidt et drys friskkværnet peber og en smule purløg. Men har du smagt sprøde ristede løg oven på kartoffelmadder, altså hjemmelavede ristede løg. Det er jo så godt!

kartoffelmadder

Kartoffelmadder

 

Få her en af mine yngling smørrebrød – nemlig kartoffelmaden med mayo, purløg og ristede løg. Simpelt, men hammergodt.

Kartoffelmadder

Opskrift til 4 madder

Det er super nemt at lave de her kartoffelmadder. Man kan selvfølgelig gå all in og lave alt selv, i så fald linker jeg lige til lidt her:

Ingredienser

 • 4 skiver rugbrød + smør
 • 3 kogte kartofler
 • mayo til hver
 • purløg, salt og peber til hver
 • ristede løg (se link ovenfor)

Sådan gør du

 1. Start med at koge kartofler, hvis det ikke allerede er gjort. Disse skal køle helt af inden de skæres over
 2. Så kan du riste løg, dette gøres ved at fjerne skralden fra løgene, skær dem i tynde skiver som du skiller fra hinanden
 3. Kom mel, salt og peber i en skål og vend løgringene godt heri.
 4. Tag en gryde frem og varm fritureolie godt op her i
 5. Kom løgene ned i olien og sørg for de er dækket af olie, de skal blive sprøde og gyldne. Læg dem til at tørre på køkkenrulle
 6. Smør nu din rugbrødmed smør, skiver af kartoflerne, kom mayo, salt, peber og purløg over. Top med dine hjemmeristede løg.

Bedøm denne ret

kartoffelmadder

Smørrebrød

Jeg elsker generelt rugbrødsmadder. Det er som om rugbrød ofte er noget man tyr til når man ikke har andet, når det skal gå stærkt. Og nårhja, en leverdreng er måske også lidt kedelig. Men man kan nu også gøre sine rugbrødsmadder indbydende og lækre. Når vi får rugbrødsmadder til aftensmad, laver jeg ofte et ordentligt bræt med forskellige madder. Så er der lidt for en hver og det her med at alle rækker til og plukker sin favoritmad er bare lidt hyggeligt. Sådan et bræt giver bare en form for tilfredshed, med alle sine farver, former og smage.

 

Andre nemme aftensmadsidéer

For flere super simple og nemme opskrifter til din aftensmad eller frokost, har jeg valgt lidt ud her:

 • Wok, denne omgang tager 15-20 minutter og er klart en af de retter vi falder tilbage til ofte.
 • Tarteletter, kæmpe optur fra ungerne når dette er på menuen. Jeg koger blot kyllingebryst som jeg trækker fra hinanden. Så tager det max 20 minutter i alt.
 • Tortillaspizza eller pitapizzaer, f.eks. har jeg for nyligt delt disse mad laks og avocado.

Kartoffelmadder og andre gode

Se også maden med roastbeef, ristede løg og hjemmerørt karrysalat her. Ellers kan du på brættet finde en tomat-kartoffelmad med mayo, purløg, flagesalt og friskkværnet peber. Ellers er der en æggemad med mayo, purløg, salt, peber og radise. Samt en med varmrøget laks, dilddressing, syltede rødløg, kapers og frisk dild.

 

Instagram

For meget mere aftensmad på ingen tid – Følg meget gerne med på min instagramprofil. Her deler jeg en masse inspiration til især sundere mad og en aktiv livsstil. Både opskrifter, billeder, smoothiesversioner, madplaner mm. Håber vi ses derovre.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret