Kanelgifler

Hjemmebagte kanelgifler med masser af fyld. Her får I opskriften på lækre nemme gifler med kanelremonce.

kanelgifler

kanelgifler

Kanelgifler

 

Få her opskriften på bløde kanelgifler, som er et kæmpe hit blandt både børn og voksne. De er slet ikke så tørre som dem man køber, de her er meget mere snaskede og allerbedste lige når de kommer ud af ovnen. Opskriften giver cirka 20 gifler.

Kanelgifler

Opskrift til 20-25

Ingredienser

Dej

 • 3 dl mælk
 • 65 g smør
 • 20 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 50 g sukker
 • 550 g hvedemel

Fyld

 • 160 g blødt smør
 • 50 g revet marcipan
 • 3 spsk. kanel
 • 100 g brun farin
 • 50 g sukker
 • 1 god spsk. mel

Sådan gør du

 1. Lun ca. halvdelen af mælk og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen, kun lige til smørret smelter. Bland sammen med den sidste halvdel kolde mælk, så det ender med at blive lunken.
 2. Kom det i en røremaskine sammen med gær og rør til gær er opløst
 3. Tilsæt salt, kardemomme, sukker og mel og rør godt rundt. Jeg starter forsigtigt ud, så det ikke sprøjter med mel. Så sætter jeg tempoet op, så det får 6-7 minutter på ret høj omdrejning ind til dejen til sidst slipper alle kanter.
 4. Læg et stykke vitavrap eller en opklippet frysepose over skålen samt et viskestykke og lad dejen hæve i en time
 5. Lav nu fyldet ved at komme blødt smør, revet marcipan (riv det selv), kanel, farin, sukker og mel i en skål og mose det godt sammen
 6. Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker. Jeg deler som regel dejen i to, så er den nemmere at styre. Rul den ud som en rektangel der måler 20-25 cm i dybden og blot så lang du kan få den.
 7. Smør fyldet ud over det hele
 8. Nu skal den rulles lidt mere fladt end hvis det var kanelsnegle. Fold først 3 cm ind og rul derefter videre, så den hele tiden forbliver lidt flad.
 9. Skær stykker ud, så de er 3-4 cm bredde.
 10. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve en lille halv time. Tænd imens ovnen på 180 grader varmluft.
 11. Pensl giflerne med sammenpisket æg og bag i 12-15 minutter.
 12. Køl af på en rist.

Bedøm denne ret

Video af kanelgifler

Her kan du se foldeteknikken. Det er meget nemt, det handler bare om at folde knap så stramt, men lidt mere alangt. Måske det giver mening, når du ser videoen.

Kanelgifler med marcipan

Der er ikke marcipan i de her gifler. Selve fyldet er lavet på smør, kanel og brun farin. Men man kan dog godt komme marcipan i. Det smager virkelig også skønt. Skru lidt ned for mængden af sukker, hvis du tilføjer marcipan. Hvis man vil prøve en helt anden variant, ville de også være gode med marcipan, smør, citronskal og hvid chokolade – frem for kanelfyldet. Sådan lidt som dem her! En slags citrongiffel! Eller man kunne fylde dem med kardemommefyld, og få en slags kardemommegiffel (lidt ala dem her)

kanelgifler

kanelgifler

Mel i fyldet

Jeg kommer en smule mel i min remonce. Det gør at den bliver mere fast og ikke falder ud af giflerne så nemt. Det kan ikke smages, men brug dog ikke for meget mel.

 

Gode til fryseren

Du kan sagtens fryse de her gifler. De er faktisk lige så gode efter en tur i fryseren hvis bare de varmes op i ovnen igen. De kan dog også spises kolde, hvis man f.eks. tager en frossen kanelgiffel med i madpakken om morgenen. Så tør de op og er gode omkring frokost tid.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret