Jordbærsmoothie med gulerod

Her får du opskriften på en dejlig jordbærsmoothie med gulerod.

jordbærsmoothieJordbærsmoothie som er frisk, syrlig, sund og mættende. Denne her smoothie med jordbær er den perfekte formiddagssnack, evt. endnu tykkere i en skål med granola over.

 

Jordbærsmoothie med gulerod og frisk ingefær

 

Sådan en jordbærsmoothie her er noget de fleste kan lide. I hvert fald hvis man skruer godt op for frugten og lidt ned for grøntsagerne. Dog bliver den sundere, hvis man gør det modsatte og tilføjer flere grøntsager. Men det behøver sket ikke gå ud over den skønne smag. Selvom denne her jordbærsmoothie er proppet med sundhed, smager den bare super godt.

Jordbærsmooothie

Opskrift til 2 glas

Lækre sunde jordbærsmoothies med gulerod, citron og ingefær

Forberedelsestid

5 min

Samlet tid

5 min

Ingredienser

 • 100 g jordbær
 • 100 g gulerod
 • 50 g hindbær
 • 1/2 citron
 • 2-5 g ingefær
 • 1/2 avocado
 • 3 dl vand

Sådan gør du

Kom det hele i en blender og kør rundt

Bedøm denne ret

jordbærsmoothie

jordbærsmoothie

Opskriften er lavet sammen med Tina Lykkegaard, som jeg sås med for en måneds tid siden. Her udviklede vi lidt sunde opskrifter til jer. Bl.a. denne blåbærsmoothie som også ses på billedet, og denne spidskålssalat med friske krydderurter

 

Forslag til alternativer og forandringer:

Denne her jordbærsmoothie er med frosne jordbær og hindbær (du kan sagtens skifte ud her og bruge f.eks. blåbær, brombær eller frosne granatæblekerner). Så er der avocado i, hvilket du sagtens kan skifte ud med banan. Begge er med til at give cremede og tykke smoothies. Bananen søder mere end avocadoen. Er du ude efter en super sund smoothies, er avocadoen bedre end bananen.

Så er der lidt citron i for at gøre den frisk, lidt ingefær for både smagens- og sundhedens skyld. Er du ikke til smagen af frisk ingefær kan du undlade dette. Eller bare skrue lidt ned for mængden. Guleroden giver både væske, en fin farve og igen bidrager den med lidt ekstra vitaminer, mineraler og fibre (mæthed) til din smoothie.

 

Hvorfor så lige de her ingredienser?

Når man laver sig en smoothie, er det meget nemt at gøre dem sunde. Alle grøntsager og frugter er jo sunde i sig selv. Men man kan sagtens gøre sådan en smoothie her endnu mere sund, ved at skære ned på frugten og skrue op for grøntsagerne. Desuden kan man erstatte mælk, yoghurt eller en købt (sukkerfyldt) juice med vand og stadig bevare den creme konsistens og beholde en masse smag. Man kan også tilføje superfoods som hampefrø, chiafrø, birollen, chlorella (giver dog en meget grøn farve og en ret så sund smag). Jeg kommer tit mandler i mine smoothies, da det giver en lidt lækker fylde og smag og bidrager med det fedt, der skal til for at optage de sunde næringsstoffer i grøntsagerne.

 

 • jordbær og hindbær: indeholder antioxidanter og masser af vitaminer, trods af bærrene er forholdsvis små. Antioxidanter er de små stærke soldater der passer på vores krop og dem skal vi ha’ tilføjet kroppen hver eneste dag. Jordbær siges også at hydrere kroppen rigtig godt.
 • gulerod: indeholder forstadiet til A-vitamin, som kaldes betacaroten som er et vigtigt vitamin til vore hud, negle og håret. Er vi i mangel eller får for lidt vil der være større risiko for tørhed i huden, hudproblemer/hudsygdomme, urenheder mm. Neglene kan blive svage og tynde. betacaroten skal spises sammen med fedt, for at kunne optages af kroppen.
 • citron: indeholder store mængder C-vitamin, som er med til at booste vores immunforsvar. I skrællen og i det hvide kød sidder der vigtige stoffer, som er med til at afgifte leveren. Dette er med til at give en renere og finere hud. Vælg altid økologisk, hvis du bruger skrællen. Du kan derfor med fordel komme en tynd skive citron i dine smoothies plus ekstra saft.
 • ingefær: har egenskaber som er antiinflammatoriske. Det vil altså sige, at eks. rødmen og irritation i huden vil dæmpes, hvis du øger indholdet af ingefær i dine retter. Ingefær har også en positiv effekt på fordøjelsen, da den provokerer maven til at holde sig i gang på en posistiv måde. Du behøver ikke skrælle ingefæren, hvis du vælger økologisk.
 • avocado: indeholder sunde fedtstoffer som hele kroppen har behov for. Kroppen bruger bla. fedt til dine hormoner, din hukommelse, din koncentration, bevarer huden fugtmættet indefra og meget andet godt. Avocado indeholder også E-vitamin som er en kraftig antioxidant og som kun kan optages sammen med fedtstof. Derfor er avocado en rigtig god kilde til ungdoms vitaminet: E-vitamin!

 

Se også min bedste chokoladesmoothie, min bedste greenie og/ eller min opskrift. på en blåbærsmoothie

Kommentarer

 1. Lyder lækkert!
  Når du skriver en halv citron, er det så saften herfra? Ellers skal der også noget kød med jf beskrivelserne nederst.

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret