Hverdagsfavoritter

KØB EBOGEN HER 

hverdagsfavoritter

Hverdagsfavoritter

 

Vores nye bog hedder Hverdagsfavoritter, fordi det er det den er. Stinnas og mine favoritter, det mad vi oftest laver i hverdagen. Det er derfor nemme og simple opskrifter, uden for mange ingredienser, og som kan købes i det lokale super marked. Vi har allieret os med den sejeste fotograf, Winnie og næsten alle billederne er taget ude i hendes studie.

Det er simpelthen ikke til at forstå at præcis om mindre end en måned skal vi holde bogreception for vores nye kogebog. Det har hele tiden føltes som noget der kommer til at ske langt henne i fremtiden, men nu har tiden simpelthen sneget sig ind på os, og om 2 små uger kommer bogen hjem fra tryk. Sjældent har jeg glædet mig så meget til noget!

 

S&J_MARKED-8373

Sådan blev drømmen til virkelighed

Det hele startede over en kaffe en dag i sensommeren sidste år, hvor vi snakkede lidt med Emma om vores store drøm. Den greb hun, sendte den videre til Fadl forlag, som straks kontaktede os. Efter et møde i København, var aftalen på plads, kontrakten skrevet under og Stinna og jeg var slet ikke til at styre. (Mange tak til dig Emma)

 

Processen bag hverdagsfavoritter

Så begyndte vi ellers at planlægge, hvilke opskrifter skulle vi have med, hvordan ville vi gerne have bogen skulle se ud osv. Det krævede en hel delt konfiskerede opskrifter at komprimere det ned til de omkring 100 stykker. Vi havde ellers nogle flere i tankerne, men de må så vente til næste bog. Vi bruge en masse søndage på at teste opskrifter, og måtte så genskabe dem til dagene ude i fotostudiet. For ikke at dø helt ud i alle de her fotodage, spredte vi det ud. Så vi var i studiet ca. 1 dag hver 14. dag i de her 8 timers tid. Det tager laaang tid at skyde madbilleder og min tålmodighed kom seriøst på prøve.

December var hård, de sidste billeder skulle skydes og hele skriveprocessen fandt også sted her, en hulans masse introer skulle skrives, og der skulle rettes, og rettes, og rettes…
Omrking jul afleverede vi og så var det mest forlaget som skulle på banen. Så efter lidt frem og tilbage med manus, røg den i tryk for nu 4 uger siden.

S&J_MARKED-8676

Indhold i hverdagsfavoritter

Der er først et kapitel med morgenmad, både den slags man kan have med på farten og den slags man kan lave når man har lidt bedre tid. Her finder man både chiagrød, almindelig grød, kompotter, granolaer, en sundere nutella, en ingefærsirup og lidt i den dur.
Skærmbillede 2017-03-22 kl. 21.59.21
hverdagsfavoritter
Så kommer der et afsnit med brød: vores bedste og hurtige brød-opskirfter på både grovboller, chokoladeboller, rugbrød, bagels, burgerboller mm.
Der er drikkevarer med smoothies, juice, shots og iskaffe.
hverdagsfavoritter
Så kommer frokostkapitlet med opskrifter på gode madpakketing og også opskrifter på frokoster som kan laves hjemme. F.eks. er der en opskrift på den lækreste rugbrødssandwich med hønsesalat og ristet parmaskinke, bagels med laksemousse eller kålwraps med tundeller og rødbedehummus.

Så kommer der et afsnit med dips, snacks og tilbehør. Her har vi samlet alle vores bedste snacks som kan (og bør!) serveres til det meste

Så kommer der en række salater, som nok er de opskrifter jeg er allermest tilfreds med i bogen, synes virkelig vi har fået de grøntsager til at give nogle lækre salater.
Aftensmadskapitlet er delt op i vegetarretter og i kødretter, da vi jo ikke spiser helt det samme til aftensmad. Nogle af mine favoritter er thai boller i karry, lasagne med kylling og spinat, pikant kylling i fad, en laks med pesto og fyldte peberfrugter.
15871044_10154153132411517_276816731_n
Sidst, men ikke mindst – vores dessert kapitel. 14 lækre søde og sundere desserter/ kager som afslutter den fineste bog helt perfekt. Vi er så glade og så tilfredse, og jeg glæder mig altså bare til at vise jer resultatet. Stinna har delt en af vores opskrifter på hendes blog, nemlig vores kanelsnurrer. Dem kan I se her! Meget snart deler jeg opskriften på kagen her nedenunder.
KOKOS_CASHEW kopi

Processen af bogen

Her kommer en masse billeder i ret ringe kvalitet, fra min telefon, – I får dem alligevel, for de viser processen ret fint ;o) Det har virkelig været en virkelig sjov proces, den fedeste mulighed og hvor er jeg bare SÅ glad for at det hele foregik med hende den søde på billedet 
hverdagsfavoritter
hverdagsfavoritterhverdagsfavoritter
hverdagsfavoritter

hverdagsfavoritter

hverdagsfavoritter

Bogreceptionen og forudbestilling

Jeg håber meget I har lyst til at komme til vores reception om en måned (søndag den 23/4 ved Balsalen i Aarhus – ligger ved telefontorvet). Så giver vi smagsprøver, og signerer din bog.

Min anden kogebog

Se også min anden kogebog, som er kommet til efter denne her. Den kan du læse om her, og købe lige her. Tusinde tak.

Kommentarer

 1. Hej Julie

  For læne længe siden, så jeg i ELLE en opskrift på, små glutenfri frugttærter.
  De bestod af dadler og mandler.
  I 2017 var den væk fra jeres hjemmeside og jeg skrev til Stina. Hun var så sød og sende link til ELLE.
  Men men, sådan et link fra ugeblad bliver åbenbart passivet 😳
  Så nu er jeg på den igen, kan du hjælpe mig med opskriften.
  Mvh
  Pia
  ,

  1. Hej Pia 🙂 Åh altså så må jeg skuffe dig, den kan jeg desværre ikke støve op i gemmerne.. Kh Julie

 2. Kære Julie (og Stinna)

  jeg kunne mægtig gerne tænke mig en fysisk udgave af jeres virkelig gode kogebog. Er jeg så heldig, at der stadig findes en fysisk kopi, jeg kan købe?
  Mange hilsener
  Anette

 3. Hverdagsfavoritter bør opdateres …
  GRATIS JULEGAVE! Lige nu og frem til den 26/12 er HVERDAGSFAVORITTER gratis. Efter den 26. december koster den igen 99 kr. Få bogen for nul kroner lige her.

  Men den ryger ikke gratis i kurven. Tænker der burde have været årstal på opslaget – altså sidste år eller ???

  Hilsen
  Susanne Hvidsten
  ny her

  1. Hej Susanne. Det beklager jeg, opslaget er fra sidste år. Det får jeg lige ændret i indlægget 🙂 kh Julie

 4. Kære Julie,
  Hvis det er muligt vil jeg gerne købe din Hverdagsfavoritter, men jeg kan ikke opspore den. Kan du hjælpe?
  Emil

  1. Men hverdagsfavoritter findes dog kun elektronisk. Hverdagsmad kan man få fysisk 🙂

 5. Hej Julie.
  Ved du, om der kommer endnu et oplag af din kogebog, for jeg nåede ikke at få en, og den er udsolgt overalt.
  Vh. Anne

  1. Hej Anne.
   Du kan sagtens købe en af mig hvis det er, jeg har en del liggende her hjemme. Men ellers skal jeg da ha’ sagt til forlaget at vi skal have trykt endnu et oplæg 😀
   Bor du tilfældigvis omkring Silkeborg eller Aarhus? Ellers kan jeg sende en til dig 🙂

   1. Hej Julie
    Jeg bor i Bryrup ved Silkeborg, så jeg vil meget gerne hente en kogebog. Vi kan evt. aftale nærmere
    pr sms. Mit telefonnummer er 42484942. Vh. Anne

 6. Hej,
  Er opskrifterne fra dine madplaner mon i kogebogen? Kunne nemlig godt se det nemme i at have opskrifterne til madplanerne samlet i kogebogen 🙂
  Vh Sabrina

  1. Hej Sabrina
   Nej slet ikke dem alle sammen 🙂
   Vi har omkring 30 aftensmadsopskrifter i kogebogen tror jeg (100 opskrifter i alt).
   Men det er kun få af dem som også findes på min blog.
   Ellers er det forskellige opskrifter der er.
   Men opskrifterne i bogen er i samme stil som dem her på bloggen, nemme, ret sunde, hverdagsagtige og familievenlige

 7. Hej Julie.
  Jeg er så STOR fan af jeres opskrifter, det er så inspirerende og lige mad i min stil,
  så KÆMPE STORT TILLYKKE TIL JER.
  Jeg vil mega gerne bestille en bog, kan næsten ikke vente :O)
  Knus fra en stor fan :O)

 8. Wauw 🙂 Den er allerede bestilt og jeg glæder mig til at modtage jeres flotte kogebog.. Kæmpe stort tillykke med udgivelsen 😀

 9. Den kogebog skal helt klart på min bog-ønskeliste, det ligner retter der er enkelte og lige til, men samtidig forholdsvis sunde 🙂
  Stort tillykke med den 🙂

Vis alle kommentarer (22)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret