Grønkålssmoothie med ananas og citron

Grønkålssmoothie

GrønkålssmoothieGrønkålssmoothie som er dejlig tyk og cremet. På den måde fungerer den glimrende som en “yoghurt” og kan spises fra skål med ske og granola oven på.

 

Grønkålssmoothie

 

Grønkålssmoothie lyder måske lige lovlig sund, men har du prøvet at komme frossen grønkål i dine smoothies? Det er lidt som at bruge spinat, men faktisk synes jeg grønkål fungerer bedre. Det smager ikke helt så bittert og sundt som spinat kan gøre. Det smager faktisk rigtig godt i en smoothie, hvis du supplerer med noget sødt og noget frisk også. Det søde element i denne grønkålssmoothie kommer fra ananas og et par bløde dadler. Det syrlige og friske er citronsaft. Desuden har jeg brugt cashewnødder og avocado som gør den cremet og mættende. Du kan sagtens bruge frisk avocado, jeg har købt det frossen – det er virkelig smart og lige til at hælde i dine smoothies. Jeg har også skåret min ananas ud og kommet den i fryseren, så den på samme måde er nem at plukke fra hver gang jeg laver smoothies.

Oven på min grønkålssmoothie har jeg lidt sprød granola, mærk chokolade, granatæblekerner og friske blåbær. Jeg elsker især granatæblekerner oven på mine smoothies, det smager så godt og giver et virkelig godt sprødt og saftigt boost.

Opskriften rækker til to (mindre) skåle med grønkålssmoothie

Grønkålssmoothie med ananas og citron

Opskrift til 2

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 5-6 kugler frossen grønkål
 • 1 håndfuld frossen spinat (ca. en lille dl)
 • 1 god håndfuld ananas (jeg bruger 4 store stykker)
 • 1/2-1 avocado alt efter hvor cremet du ønsker den
 • 1 spsk. cashewnødder (kan undlades, brug evt. den hele avocado så)
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 bløde dadler (uden sten)
 • 2 dl vand (mere for en tyndere og evt. lidt mindre, hvis din blender kan klare det - for en tyk)

Toppings

 • 1 håndfuld sprød granola
 • lidt mørk chokolade
 • lidt granatæblekerner
 • friske blåbær

Sådan gør du

 • Start med at lave din smoothie ved at komme det hele i en blender. Stenene skal lige fjernes fra dadlerne, ellers er det bare at blende det hele sammen. Har du på forhånd ikke ananas og avocado i fryseren, skal du selvfølgelig lige have skåret det fri fra skrald og sten.
 • Hæld den cremede smoothie i en skål og kom dine toppings over. Her skal du have frigjort dine granatæblekerner fra selve granatæblet, skylle dine blåbær og hakke lidt mørk chokolade. Granolaen skal selvfølgelig også laves, hvis du ikke har sådan en. Jeg sørger altid for at have en på lager, så jeg altid har noget at toppe mine smoothies med.

Bedøm denne ret

Grønkålssmoothie Grønkålssmoothie

Andre lignende opskrifter

Er du også vild med smoothies, og måske især de her tykke og cremede nogle af slagsen som kan gå ind og erstatte yoghurten? Så vil jeg anbefale dig at prøve min jordbær-gulerods “yoghurt” – den kan du få en opskrift på lige her. Ellers har jeg også en chokoladesmoothie, som er meget mere dessert agtig og enormt børnevenlig. Det er hvert fald en vi alle elsker her hjemme. Se også meget gerne mit indlæg omkring smoothies generelt, hvor jeg deler mine bedste tips og tricks til den perfekte smoothie og samler mine favoritter.

 

Instagram og gratis nyhedsbreve

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere madinspiration og en masse smoothie-videoer. Modtag også mit nyhedsbrev helt gratis hver uge, hvor du får mine madplaner lige i indbakken. Det foregår lige her. 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret