Glutenfri pølsehorn

Glutenfri pølsehorn, som du med god samvittighed kan spise, hvis du også har en mave, som ikke er så glad for almindeligt hvedemel.

Glutenfrie pølsehornGlutenfrie pølsehornGlutenfri pølsehorn – de her pølsehorn blev så vellykkede, dejlig bløde og luftige.

 

Glutenfri pølsehorn

 

Her er en opskrift på glutenfri pølsehorn, som blev virkelig lækre bløde og luftige, de kan laves med den type glutenfri mel du ønsker. Mine foretrukne typer er rismel, sorghummel eller havremel. Få opskriften her på 9 skønne glutenfri pølsehorn

 

Glutenfrie pølsehorn

Opskrift til 9 pølsehorn

Pølsehorn som er bløde og luftige med krydrede pølser i. Brødet er lavet på glutenfrit mel.

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 3 dl vand
 • 20 g HUSK loppefrøskaller
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. agavesirup eller honning
 • 3 spsk. olie (jeg bruger olivenolie)
 • 350 g glutenfri mel, f.eks. rismel eller majsmel
 • 9 brunchpølser
 • 1 æg til pensling
 • oregano og sesam som drys

Sådan gør du

 1. Kom vand og gær i en skål og rør rundt til gæret er opløst.
 2. Kom HUSK loppefrøskaller i og rør rundt i 10 minutter til det bliver en gele-lignende konsistens. Her skal du enten bruge en røremaskine eller en elpisker.
 3. Kom så salt, sirup og olie ved og rør det ud i geléen.
 4. Kom melet ved og rør til det har en klistret, fast konsistens
 5. Del dejen op i 9 stk. og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Pres dem ud til flade og aflange brød (se billedet) og læg en pølse på hvert stykke dej
 7. Luk brødet sammen om pølsen. Det er ret klistret, så det er nemmest at have våde hænder. Jeg kom lidt lunt vand i en skål og dyppede mine fingre her i imellem formning af hvert pølsehorn.
 8. Nu skal pølsehornene hæve. Kom et stykke husholdningsfilm over bagepladen og derefter et viskestykke. Hæv lunt i 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
 9. Pensl brødene med et sammenpisket æg og drys med oregano og sesam
 10. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Bedøm denne ret

Pølsehorn med glutenfrit mel

Fryseregnet og geniale til madpakken

De her pølsehorn kan sagtens fryses og blot tages op igen den dag man ønsker et. De kan varmes op igen, så de spises lune (sådan kan jeg bedst lide dem). De kan også sagtens spises kolde. Tag et med direkte fra fryseren, når du skal ud af døren. Kom det i en frysepose og lad det tø langsomt op i tasken. Så kan man spise det koldt på arbejdet til frokost.

De her glutenfri pølsehorn er nemlig helt perfekte til madpakken, både til store og små. Mine unger elsker pølsehorn og de er lynhurtige at pakke med om morgenen, når man skal ud af døren. Selvom de er glutenfrie, er de lige så bløde og luftige som almindelige pølsehorn.

 

Pølser med masser af smag

De pølser jeg har brugt til de her pølsehorn er nogle med ekstra smag. De hedder brunchpølser med chorizo og er fra Gøl. Jeg synes de er perfekte i pølsehorn, da de giver en masse ekstra smag. Hver dog obs. på at der sagtens kan være gluten i pølser, hvis du spiser en 100 % glutenfri kost.

Hvis du vælger en mere neutral pølse uden den krydrede smag, men alligevel ønsker lidt ekstra smag til dit pølsehorn. Kan du komme lidt ekstra krydderi i dejen (f.eks. oregano, timian eller chili). Eller du kan drysse det oven på pølsehornene inden de bages. Jeg er også ret vild med at komme ketchup ind i mine pølsehorn, men denne dej er ret klistret – så det kan være svært at styre her. I stedet dypper jeg blot de her i ketchup.

Ønsker du en opskrift på klassiske pølsehorn lavet på glutenholdigt mel – har jeg en opskrift her. Dem er der nemlig også ketchup i og faktisk også en anden lækker lille overraskelse. Ønsker du at lave din egen ketchup, så se med her.

Glutenfrie pølsehorn pølsehorn uden gluten

Andet glutenfri bagværk

 

Instagram

Kig gerne forbi min instagram-profil, hvis du mangler mere inspiration til det glutenfrie køkken.

Kommentarer

  1. Hej Jette
   Undskyld det sene svar – jeg opdager først fin kommentar nu.
   Jeg er ked af, at pølsehornene ikke hævede. Her hævede de fint.
   Kan det være, at vandet du udrørte gæren i var for varmt, så det påvirkede gærcellerne? Eller at du måske ikke rørte nok i vand-gær-HUSK-blandingen? Det skal nemlig være helt gele-agtigt, og det tager tid og kræver en elpisker eller røremaskine. Det kan også være, at din ovn ikke var varm nok? Jo vådere dejen er, jo mere varme skal der på ovnen.
   Mon det kan være et af følgende punkter, der har gjort, at dine pølsehorn ikke hævede?
   Kh Julie

 1. Jeg lavede dine pølsehorn Men der skal alså ikke så meget mel i som der står der skal næsten kun det halve i jeg brugte glutenfri økologisk havremel. Jeg er spændt på at høre hvad hun siger hende jeg har bagt d em til

  1. Hej Conny. Jeg håber, at de blev gode alligevel 🙂 Jeg må da lige teste opskriften igen og se.. Tak for din kommentar. Kh Julie

  1. Jeg har ikke prøvet det i denne opskrift, men det vil jeg godt tro at man kan! 🙂 kh

  1. Du kan sagtens bruge rismel, sorghummel eller havremel f.eks. Det synes jeg er de bedste typer glutenfri mel. 🙂

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret