Fiskefad med sej, grønt og en citrus-hvidvins-flødesauce

Reklame for Fregat fisk

Lækkert fiskefad med enten torsk eller sej, som ligger og hygger sig i en flødesauce med hvidvin og citron og godt med grøntsager. En nem og sund ret der passer sig selv i ovnen.

fiskefad
fiskefad

Fiskefad med lys fisk, godt med grønt og en flødesauce

 

Her er en opskrift på det skønneste fiskefad med masser af grøntsager, lækre saftige alaskasej loins og en citrus-hvidvin-flødesauce. Fadet kan spises med ris eller kartofler og toppes med friske krydderurter. Et sundt og nemt måltid, som jeg helt sikkert snart skal lave igen, måske med laks næste gang. Opskriften rækker til 3-4 personer

Fiskefad i ovnen

Opskrift til 3-4 personer (nok til 2 voksne og 2 børn)

Ingredienser

Sej eller torsk

 • 250 g alaskasej
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. citronskal
 • 1 håndfuld persille
 • salt og peber

Sauce

 • 1 squash
 • 1 porre
 • 2 gulerødder
 • 1 løg
 • 1 persillerod
 • godt med salt og peber
 • skal fra 1 økologisk citron
 • 1 dl hvidvin
 • en håndfuld friske krydderurter (jeg brugte persille og basilikum)
 • 2 dl fløde

Sådan gør du

 1. Start med at skære grøntsagerne i mindre stykker (jeg foretrækker at der stadig er lidt bid, så de ikke hakkes helt fint, – omvendt kan jeg godt lide det er skåret småt, så man får mange forskellige smage ind på samme skefuld)
 2. Kom dem i et ovnfast fad, hæld lidt olie, salt og peber over og giv dem 15-20 minutter i ovnen på 200 grader
 3. Bland hvidvin, citron, krydderurter og salt og peber i skål, og hæld den over grøntsagerne når de er blevet let bagte grøntsager
 4. Kom fisken oven på, og læg lidt smør, riv lidt citronskal og kom persille hen over fisken.
 5. Drys med salt og peber og kom det hele ind i ovnen igen i 15-20 minutter mere. Inden servering tilsættes fløden i fadet.
 6. Server enten med kogte ris eller kartofler og drys med lidt ekstra friske krydderurter

Bedøm denne ret

fiskefad
fiskefad

fiskefad

Andre forslag til fisk

Hvis du gerne vil spise mere fisk og finde på flere idéer, som ikke nødvendigvis bare er en laks på panden eller fiskefrikadeller. Så kommer der lidt her:

 

Samarbejde med Fregat

Fisken er på tilbud i SuperBrugsen fra i dag, fredag d. 10. november og en uge frem. Den er fra Fregat, et firma som handler med både fersk og frossen fisk. Fisken har det blå MSC-mærke som kendetegner vildtfangede fisk, der indgår i et certificeret program for bæredygtig fangst. Fregat har også opdrættede fisk og skaldyr, som er økologiske eller ASC-certificerede. Deres frosne fisk indfryses lynhurtigt, så cellestrukturen i fiskens kød forbliver intakt, hvilket er med til at bibeholde den gode smag og konsistens, og sikrer dermed også en bedre holdbarhed.
Alt i alt et firma jeg rigtig gerne vil slå et slag for! De har rigtig meget forskelligt fisk, udover denne alaskasej som jeg har arbejdet med her, findes: havtaske, hellefisk, kulmule, laks, pangasius, rejer, rødspætte, rødtunge, skrubbe, torsk og tun. Jeg skal helt sikkert have fingrene i nogle af de andre slags fisk, og deler også snart en opskrift igen, hvor det er en hellefisk der står for skud.
Alaskasej hører til torskefamilien og er med sit lyse, milde kød et godt alternativ til torsk. Loinstykket er rygstykket, som er det flotteste og bedste stykke på fisken og regnes for fiskens mørbrad.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter

Kommentarer

 1. Ifølge opskriften skal hvidvin og fløde blandes i en skål med andre sager og hældes over fisken og de ovnstegte grøntsager.
  Når blandingen sættes tilbage i ovnen på 200 grader skiller sovsen. Det er bedre at nøjes med hvidvin og først tilsætte fløde tilsidst, når varmen er taget af.

  Mvh Jørgen A. W. Holm

  1. Hej Jørgen. Tak for tippet. Jeg lavede den faktisk lige igår, hvor den ikke skilte 🙂 Men jeg vil da tage tippet til mig og prøve det næste gang jeg laver den 😀

 2. Lækkert er det, synes bare det er synd at give det grønne 40 min, jeg valgte at give det hele 25 min. 😀 Smagte dejligt. 😀

  1. Du kunne godt få dem møre på så kort tid? 😀 Måske jeg skal prøve det næste gang så 🙂 Dejligt du kunne lide det hvert fald

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret