Ferrero rocher barer

ferrero rocher barerferrero rocher barer

Ferrero rocher barer

 

Her er en ny opskrift på noget af lækreste jeg til dato har smagt. De her smager jo SÅ meget som de originale ferrero rocher kugler, her har jeg bare lavet dem i små barer eller stykker. Bunden er en dadel-hasselnødde bund, som virkelig passer godt til det her bløde chokoladelag. Bunden er fast og cremen er blød. Bunden er lidt mere tung og mættende, hvor cremen er mere let og sød og så er der masser af crunch og bid i selve cremen. Helt perfekt kombination. Jeg håber så meget at du vil prøve de her ferrero rocher barer af, de smager stjernegodt

Ferrero rocher barer

Opskrift til 16-20 stykker

Forberedelsestid

10 minutters bagetid

Tilberedelsestid

20 minutters arbejdstid

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Bund

 • 100 g hasselnødder
 • 150 g bløde dadler
 • 1 stor spsk. kakao (med lidt top)
 • 1 godt nip salt

Fyld

 • 100 g hasselnødder
 • 50 g vaffel
 • 150 g nutella

Top

 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom hasselnødderne her ind i 10 minutter (alle 200 gram hasselnødder)
 2. Gnid skallerne af, jeg kommer dem i et klæde og gnider dem mod hinanden. Kasser skallerne og del hasselnødderne i to bunker – en til bundene og en til cremen
 3. Lav bundene ved at blende (100 g) hasselnødder til mel. Fjern stenene fra dadlerne og kom så dadlerne ned til hasselnøddemelet sammen med kakao og salt. Blend igen
 4. Pres bunden ud på et stykke bagepapir i den tykkelse du ønsker. Min bund var en lille cm høj. Stil gerne på frys eller i køleskabet imens du laver din creme
 5. Til cremen bruges de sidste 100 g hasselnødder. Hak dem groft og kom dem i en skål sammen med nutella og knuste vafler (sådan nogle man kan lave isvafler ud af) Vend cremen sammen
 6. Kom cremen ud over bunden og stil atter på køl eller frys
 7. Smelt chokolade over vandbad og hæld dette over bunden og cremen. Ind på køl til det stivner
 8. Skær barerne ud i passende størrelse.

Bedøm denne ret

Video på ferrero rocher barer

chokoladebar chokoladebarer

Forslag til alternativer

I stedet for at bruge hasselnødder til bunden, kan du også sagtens bruge andre nødder. F.eks. mandler eller cashewnødder. De bagte afskallede hasselnødder har denne her smag hen imod nutella og ferero rocher, hvorfor det er helt perfekt hertil. Men de andre slags nødder kan sagtens bruge og kan lige spare dig for en lille smule arbejde.

Ellers kan du gøre bunden mere grov i det, og tilsætte lidt kerner eller frø også. Det fungerer faktisk virkelig godt at bruge hørfrø og pinjekerner i en bund til sådanne barer også. Ift. cremen, kan du bruge rice krispies frem for de her vafler. Det er mest for at give knas og sprødhed.

 

Sundere ferrero rocher barer

Hvis du ønsker en sundere version, for det er de her altså desværre ikke rigtig. Så kan du også lave din nutella selv, frem for den købte. Det gør barerne lidt mere besværlige at lave, da man så skal i gang med den også. Men her har jeg f.eks. en opskrift på en sundere nutella – og så bliver barerne lige lidt sundere. Ellers kan man jo også købe nutella alternativer uden sukker eller med mindre sukker.

 

Barerne er klart bedst efter nogle timer på køl

De er meget bløde lige efter de er lavet. Men efter et par timer på køl eller frys, bliver de meget mere faste, kompakte og virkelig gode. Så vent gerne lidt inden servering, så de når at sætte sig helt. Du kan så fint lave dem dagen inden de skal spises og serveres.

 

Geniale som en del af en brunch eller buffet.

De her ferrero rocher barer ville være perfekte som en del af en fest. F.eks. i en dessert buffet. De er nemlig gode, da man lige kan snacke en enkelt blandt en masse andet sødt. Så blandt frugt, bær, andre små kager og nipse desserter – passer de perfekt ind. Hvis det er mere til en gæstedessert, kan du servere vaniljeis og en form for bærcoulis eller kompot til.

 

Andre søde sager som minder om disse ferrero rocher barer

Prøv også mine romkugler med digestive kiks, helt geniale hvis jeg selv skal sige det. Eller træstammer, hindbærsnitter, cookies med chokolade eller hjemmelavede twix.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Den vil jeg prøve til en kommende fødselsdag. Vil dog lige spørge om jeg evt kan lave den en uge før og så fryse den ned, dog uden chokoladen?

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret